Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ministrul rus al Apărării: Cucerirea orașului Bahmut este necesară pentru continuarea ofensivei ruse în Ucraina

Publicat de: Euronews

Cucerirea oraşului Bahmut, epicentrul unor lupte violente timp de mai multe luni în estul Ucrainei, este necesară pentru continuarea ofensivei ruse, a afirmat marţi ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de AFP, conform Agerpres.

"Acest oraş este un nod important (de linii) de apărare pentru soldaţii ucraineni în Donbas. Preluarea controlului asupra acestuia va permite efectuarea de noi operaţiuni ofensive în profunzime contra apărării forţelor armate ale Ucrainei", a declarat Şoigu, în cadrul unei reuniuni cu responsabili din ministerul său, difuzată la televiziune.

Bătălia pentru orașul Bahmut

Ministrul rus al Apărării, citat de Reuters, a mai spus că Occidentul îşi sporeşte livrările de arme în Ucraina, dar a promis că acestea nu vor schimba cursul evenimentelor pe câmpul de luptă.

"Eliberarea Artemovsk-ului continuă", a declarat Şoigu în intervenţia televizată, folosind vechiul nume, din epoca sovietică, al oraşului Bahmut.

Regiunea Donbas, puternic industrializată, din estul Ucrainei include Doneţk şi Luhansk, care sunt revendicate de Rusia ca teritoriu propriu, alături de alte două regiuni ucrainene.

Evgheni Prigojin, liderul grupului rus de mercenari Wagner care conduce bătălia pentru Bahmut, a spus vineri că forţele sale au "înconjurat practic" oraşul.

În mesajul nocturn de luni, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că înalţii responsabili militari ucraineni au promis continuarea apărării oraşului Bahmut.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE