Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regiunea Donețk, sub asalt. Orașul Harkov este următorul obiectiv al Moscovei

Armata Rusiei a lansat noi atacuri asupra orașelor din regiunea Donețk, lăsând în urmă clădiri în ruine. Kievul a anunțat că Moscova intenționează să își intensifice asaltul și să preia controlul asupra celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov.

Poliția Națională a Ucrainei a făcut public un videoclip despre care spune că prezintă o școală din localitatea Bahmut, din regiunea Donețk, oraș controlat de Ucraina. Imaginile au surprins un atac cu rachete, care a lăsat școala în ruine. Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că în clădire nu era nicio persoană în acel moment.

Rusia continuă să avanseze în Donețk

După ce a obținut controlul complet asupra regiunii Lugansk, la începutul acestei luni, Rusia continuă să avanseze în Donețk, zonă care se află doar parțial sub controlul autorităților separatiste din Republica Populară Donețk.

Deși încă nu a fost lansată nicio ofensivă la scară largă, luptele sporadice și bombardamentele sunt în desfășurare în anumite zone ale acestei regiuni. Ministerul rus al Apărării a făcut publică o înregistrare cu echipamentele militare suplimentare trimise în Ucraina.

Ciuguev a fost lovit cu 12 rachete

Între timp, primarul orașului Ciuguev, situat la nord-est de Harkov, a declarat că localitatea a fost lovită cu 12 rachete. Încă nu se știe dacă au fost victime, dar echipele de salvare caută în continuare printre ruinele clădirilor distruse.

Galina Minayeva, primarul orașului Ciuguev: „În toți acești ani societatea noastră, rezidenții, au construit și și-au creat condiții de viață confortabile și acum inamicul distruge toate acestea, ucide copii, locuitori pașnici. Toate acestea sunt foarte greu de descris.”

Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, este considerat una dintre următoarele ținte ale lui Vladimir Putin, deși armata ucraineană, care patrulează la periferia localității, se îndoiește că Moscova are numărul necesar de trupe pentru a-l cuceri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE