Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii spun că sunt tot mai aproape de Bahmut. Mii de oameni încă locuiesc în orașul transformat în ruine

Rușii susțin că sunt tot mai aproape de Bahmut. Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că armata rusă a cucerit satul Blahodatne, aflat la câțiva kilometri de Bahmut, oraș considerat de ruși indispensabil pentru planurile de a cuceri regiunea Donbas. Kievul nu confirmă că a pierdut încă o localitate de lângă Bahmut, localitate în care de luni de zile se duc lupte grele.

Într-un adăpost din Bahmut locuiesc 20 de adulți și șase copii. Câțiva dintre cei mici nu-i au nici măcar pe părinți alături. E și cazul unei fetițe care a rămas în Bahmut alături de bunici. Mama ei este blocată într-un oraș capturat de ruși.

Orașul Bahmut, tot mai greu de apărat

Soldații ucraineni spun că le este tot mai greu să apere Bahmutul, dar nu cedează.

Soldat ucrainean: „Acum o săptămână, ne-am retras de pe linia frontului. Acest lucru nu se va mai întâmpla. Ne-am adunat cu toți soldații în același loc și vom vom arăta ce putem”.

Înainte de război, în Bahmut locuiau 70.000 de oameni. Cei mai mulți au plecat în zone mai sigure, dar câteva mii de oameni au rămas în Bahmut, să-și apere casele.

Acum o săptămână, ucrainenii au fost nevoiți să se retragă și din Soledar un oraș aflat la 20 de kilometri de Bahmut. Oficiali din armată au spus că decizia a fost luată pentru a preveni alte pierderi omenești.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE