Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Luptă contra cronometru pentru supraviețuire, în Bahmut. Orașul este bombardat constant și nu mai există niciun adăpost sigur

În Bahmut localnicii duc o luptă contra cronometru pentru supraviețuire. În oraș nu mai există niciun adăpost sigur, iar exploziile se aud la fiecare minut.

Sunt câteva luni de când orașul Bahmut este bombardat constant. Oamenii rămân des fără lumină, apă și căldură. Zilnic, rușii încearcă să blocheze rutele de aprovizionare, ceea ce ar provoca o adevărată criză umanitară. Bahmutul rezistă datorită cantinelor sociale care continuă să funcționeze chiar dacă proviziile sunt tot mai puține.

Majoritatea forțelor sunt concentrate în jurul Bahmutului

Localnic: „Astăzi am fost inspirată, așa că am decis să fac o tocană cu carne de vită și legume la conservă și o supă de praz. Încerc să fac și dovleac la cuptor. Până acum, nu am mai gătit așa ceva.”

Luptele pentru Bahmut sunt pe zi ce trece mai intense. Săptămâna trecută, din cauza pierderilor suferite, ucrainenii s-au retras din Soledar, oraș aflat la câțiva kilometri distanță. Majoritatea forțelor sunt concentrate în jurul Bahmutului, dar rușii continuă să înainteze.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE