Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Șeful statului major al armatei ucrainene: Războiul va continua și în 2023. Rușii vor încerca sa cotropească Kievul, dar și să înainteze spre Odesa

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei va dura și pe parcursul anului 2023, susține șeful statului major al armatei ucrainene, citat de presa de la Kiev. Valeri Zalujnîi avertizează că Rusia ar putea să revină la intenția de a cotropi capitala ucraineană, orașul Kiev.

Într-o analiză semnată de șeful armatei și de adjunctul Comisiei parlamentare pentru securitate se menționează că Rusia va încerca, în primul rând, să cotropească toată regiunea Donețk.

Ținte imediate ale armatei ruse rămân regiunile Zaporojie și Dnepr. De asemenea, ruși vor continua ofensiva în regiunile Herson și Nikolaev, pentru a deschide un pod de acces spre principalul port ucrainean de la Marea Neagră – orașul Odesa.

Potrivit armatei ucrainene, în prezent, linia frontului are o lungime de 2.500 de kilometri, iar lupte active se dau pe un tronson de 1.300 de kilometri.     

Distribuie

Taguri