Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Economiei, despre criteriile care se vor lua în considerare la impozitarea clădirilor de lux: Oamenii vor afla cât au de plătit de la autoritatea locală

Guvernul vrea să introducă un impozit de 1% pentru clădirile rezidențiale care cumulat depășesc 500.000 de euro, impozit majorat pe dividende, majorare a salariului minim, impozit mărit cu 10% la jocuri de noroc și tutun sunt doar câteva exemple. 

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a discutat la Euronews România despre criteriile de care se țin cont la evaluarea valorii unei clădiri.

Ministrul Economiei: Pentru majoritatea oamenilor, lucrurile vor fi neschimbate

”Pentru majoritatea oamenilor din această țară, lucrurile vor rămâne neschimbate. Va fi o taxă pe proprietăți foarte luxoase.

A fost o discuție pe acest impozit și în Ordonanța 16, iar atunci dacă ne aducem aminte s-a amânat această impozitare pentru că au fost variante impozitorii pe grila notarială sau impozitarea la valoarea care este înregistrată la autoritățile fiscale din fiecare localitate.

Este proaspătă această ordonanță, n-am citit-o în detaliu pentru că este destul de stufoasă, dar din câte știu se referă la valorile care sunt la administrațiile publice.

În registrare se ține loc și de tipul casei, de tipul construcției, dacă este de lemn, dacă e de cărămidă, sunt anumite valori pe metrul pătrat, formate pe fiecare localitate, depinde de deciziile Consiliului Local. Oamenii vor afla cât au de plătit de la autoritatea locală.

Toți cei care au credit nu vor plăti impozit la dobânda pe care o plătești la credit sau la valoarea creditului, acestea se scad.”, a declarat ministrul Economiei, Radu Oprea, pentru Euronews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE