Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Românii investesc în imobiliare în Dubai. Care sunt avantajele pieței din perla Emiratelor

Deși traversăm o perioadă de criză, sunt și mulți români care investesc masiv în aceste luni în imobiliare și își cumpără apartamente de lux în Dubai, la niște prețuri greu de imaginat.

Criza nu este resimțită chiar de către toți și pare să fi devenit o adevărată modă pentru românii cu bani să-și cumpere locuințe în Dubai.

Doar în primele 7 luni ale acestui an, peste 100 de apartamente au fost cumpărate din țară în blocurile unui singur dezvoltator din Dubai. Românii au plătit pentru aceste apartamente peste 75 de milioane de euro.

Spre exemplu, un apartament de 2 camere, într-un complex imobiliar nou, aproape de plajă, costă puțin peste 420.000 euro, iar unul de 3 camere poate fi cumpărat cu 540.000 euro. Iar apartamentele sunt mobilate și echipate la nivel de lux.

De altfel, Dubai trece printr-o explozie a pieței imobiliare. Luna trecută s-a înregistrat un adevărat record. S-au vândut peste 7.000 de apartamente, cu o valoare totală a tranzacțiilor de 5,6 miliarde de euro doar în luna iulie.

Piața imobiliară din Dubai are numeroase avantaje

De ce își cumpără românii case în emirat? Pentru că acolo taxele și impozitele sunt de 0%, iar apartamentele pot fi cumpărate cu avans de doar 2% și în rate pe 5 ani.

Lipsa taxelor şi a impozitelor anuale, posibilitatea de a obţine uşor finanţare direct de la bănci din Dubai, precum şi faptul că poţi obţine rezidenţă pentru propria persoană şi rudele de gradul întâi reprezintă principalele avantaje ale investiţiilor în Emiratele Arabe Unite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE