Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mike Pence și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din SUA. Fostul vicepreședinte, printre colaboratorii apropiați ai lui Trump

Fostul vicepreședinte american Mike Pence și-a anunțat, luni, candidatura pentru Casa Albă, relevă documentele publicate de Comisia electorală federală (FEC). Politicianul conservator îl va avea drept contracandidat pe fostul președinte Donald Trump la alegerile primare organizate în interiorul Partidului Republican în 2024, relatează agențiile Reuters, AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Mike Pence urmează să anunțe oficial miercuri, ziua în care împlinește vârsta de 64 de ani, intrarea în cursa electorală prin intermediul unui mesaj video. Fostul vicepreședinte american va participa ulterior la un miting în Des Moines, capitala statului Iowa, iar în cursul serii va fi invitat la postul de televiziune CNN.

Politician conservator, fostul vicepreședinte Mike Pence este un fost colaborator al lui Donald Trump, care, după evenimentele de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021, l-a catalogat drept ”trădător”.

În prezent, Pence reuneşte 3,8% din intenţiile de vot, mult în urma fostului președinte Donald Trump (53,2%), potrivit mediei ultimelor sondaje efectuate de website-ul RealClearPolitics.

De altfel, Pence se află la mare distanţă şi de guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis (22,4% din intenţiile de vot), care de asemenea are un discurs extrem de conservator, dar pe un ton mult mai ofensiv.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE