Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump, găsit vinovat de abuz sexual în procesul intentat de jurnalista E. Jean Carroll

Fostul președinte american Donald Trump a fost găsit marți vinovat de ”abuz sexual” de către un tribunal civil din New York. Instanța trebuia să stabilească dacă Trump ar fi violat-o în 1996 pe editorialista E. Jean Carroll, care l-a acuzat și de defăimare. Prin hotărârea pronunțată de un tribunal din New York, jurnalista ar urma să primească despăgubiri în valoare de cinci milioane de dolari. Decizia ar putea fi lovitură pentru fostul președinte republican care vrea să candideze pentru nou mandat la Casa Albă în 2024, relatează AP.

Verdictul a fost anunțat un tribunal federal din New York, în prima zi de deliberări a juriului. Magistrații au respins acuzațiile lui Carroll potrivit cărora ar fi fost violată, însă l-au găsit pe Donald Trump răspunzător de agresiune sexuală.

Donald Trump nu a participat la proces, însă a afirmat în repetate rânduri că nu a agresat-o sexual niciodată pe Carroll sau că nu a cunoscut-o niciodată.

De asemenea, Curtea civilă federală din Manhattan a decis că Trump ar trebui să plătească despăgubiri în valoare de cinci milioane de dolari pentru agresiunea sexuală care a avut loc într-un magazin din New York în 1996 şi pentru defăimare pe baza dezvăluirii faptelor de către E. Jean Carroll în 2019.

Reacția lui Donald Trump după aflarea verdicului

De cealaltă parte, Donald Trump a afirmat că este un ”verdict ruşinos” și a mai spus că este "continuarea celei mai mari vânători de vrăjitoare din toate timpurile".

"Nu am absolut nicio idee cine este această femeie", a spus Trump pe reţeaua sa de socializare Truth Social.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE