Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump, înregistrat când spunea că a păstrat un document secret despre Iran

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, care este implicat în mai multe procese, este vizat de noi acuzații din partea procurorilor americani.

Aceștia susțin că au intrat în posesia unei înregistrări audio din 2021, în care Trump recunoaște că ar fi păstrat un document secret al Pentagonului, în legătură cu un posibil atac asupra Iranului. Conform Associated Press, totul s-ar fi întâmplat în iulie 2021, la clubul de golf al lui Trump, după ce acesta a pierdut alegerile prezidențiale.

Donald Trump ar fi deținut documente secrete ale Pentagonului

În respectiva înregistrare, el este auzit spunând că ar fi vrut să dea și altora acele informații, însă că era conștient de anumite limite cu privire la desecretizarea informațiilor, limite pe care le avea după ce nu mai era președinte. Înregistrarea ar avea în jur de două minute.

Jack Smith, cel care conduce investigația, susține că exact asupra acestui aspect se va concentra ancheta, ca parte a uneia mai ample, care privește manipularea secretelor de securitate națională.

Mai mulți martori au fost audiați, iar printre aceștia se numără și generalul Mike Milley, șef al Statului Major General al SUA în mandatul lui Trump. Nimeni nu a fost acuzat până acum, însă investigația este pe final.

În iulie 2022, vila lui Donald Trump a fost percheziționată

Această nouă problemă cu care se confruntă Donald Trump vine după ce publicația Washington Post a dezvăluit, săptămâna trecută, că procurorii aveau deja dovezi potrivit cărora fostul președinte al SUA ținea pe biroul său documente secrete, iar uneori le arăta și altor persoane.

Totul a pornit după ce Arhiva Națională a SUA a alertat FBI despre prezența a 15 cutii cu documente clasificate la locuința lui Trump, din Mar-a-Lago, Florida.

În vara anului trecut, locuința lui Donald Trump a fost percheziționată de FBI, pentru găsirea unor documente secrete, după ce, în urmă cu doar o zi, doi angajați ai fostului președinte ar fi mutat niște cutii cu acte în altă parte. Aceștia ar fi făcut chiar și o repetiție generală pentru mutarea documentelor.

La acea vreme, au fost găsite 101 documente. Înainte de asta, avocatul lui Trump, Evan Corcoran, susținea că existau "numai 40 de documente clasificate" la vila din Florida și a spus că nu mai erau altele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE