Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Miere bio, cadou pentru Regele Charles. Monarhul s-a bucurat de produsele locale la picnicul din Valea Zălanului

Publicat de: Euronews

Plimbările lungi în natură, flora unică din Transilvania și mierea sunt câteva motive pentru care Regele Charles al III-lea revine atât de des în România. Iar mierea dintr-o gospodărie din Valea Zălanului este special pregătită pentru el.

Pasiunea Regelui Charles pentru mierea bio românească a fost cea mai bună reclamă pentru aceste produse locale. Multe sortimente de miere din Transilvania sunt vândute și la Londra.

În micul sat Valea Zălanului, așezat în Munții Baraolt, în județul Covasna, tanti Maria și soțul ei, Mihai, sunt singurii care țin albine și care au miere, una dintre preferatele Regelui Charles.

Mihai Blega, producător de miere: În fiecare an l-am văzut când a venit aici. Avem miere curată, originală, foarte bună. Din asta mănâncă și Regele Charles, mai cumpără și ei.

Meșteșugul este păstrat după reguli vechi, iar mierea este bio, pentru că albinele ajung doar pe fânațele și pădurile din jurul satului.

Tanti Maria îl cunoaște pe Charles, încă de când acesta era prinț și l-a așteptat și anul acesta.

Tanti Maria, localnică: Am făcut un borcănel pentru regele Carol, pentru cadou. Când Regele Carol atunci era încă prinț, cu bodyguarzii, veneau jos, i-am invitat, am oferit să guste, mierea, țuica, siropul. A primit, i-a plăcut, a mulțumit. Am dat un buchet de flori, m-a pupat, m-a primit cu drag.

Mierea curată este apoi combinată cu multe varietăți de fructe, care pot să satisfacă toate poftele.

Tanti Maria, localnică: Pun prima dată un pic de miere. Apoi kiwi, portocale, nucă, banane, smochine.

La fiecare întâlnire cu Charles, sătenii îi oferă din toate bunătățile locului și speră ca oaspetele de seamă să revină cu drag în satul lor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE