Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Meta introduce un abonament plătit pentru a avea contul verificat pe Facebook și Instagram

Meta a anunțat că testează un nou serviciu de abonament care permite utilizatorilor Facebook și Instagram să plătească pentru a avea contul verificat. Meta Verified va fi disponibil pentru 11,99 dolari (aproximativ 55 de lei) pe lună pe web sau 14,99 dolari (aproximativ 70 de lei) pe lună pe sistemele de operare Apple și Android.

La sfârșitul anului trecut, Twitter a început să perceapă utilizatorilor 8 dolari (aproximativ 37 de lei) pe lună pentru Twitter Blue, care le marchează contul ca fiind verificat cu un cerc albastru.

Directorul general Mark Zuckerberg a declarat că testele vor începe în Noua Zeelandă și Australia în această săptămână, iar serviciul va fi lansat în curând și în alte țări.

Personalitățile publice și alte persoane care au fost verificate anterior nu vor fi afectate de această schimbare, a precizat Meta. Meta Verified se adresează influencerilor și altor persoane care folosesc social media pentru afacerile lor, dar nu sunt figuri publice notabile.

Social media pe bază de abonament?

La începutul acestei luni, Meta a anunțat al treilea trimestru consecutiv de scădere a veniturilor, în ciuda creșterii numărului de utilizatori. În noiembrie, a anunțat că va concedia 11.000 de angajați, adică 13% din forța sa de muncă.

Recent, Twitter a provocat o nouă agitație în jurul serviciului său de abonament, anunțând că utilizatorii vor pierde posibilitatea de a-și securiza conturile cu autentificarea cu doi factori prin SMS dacă nu se abonează la Twitter Blue.

Twitter Blue încă nu necesită un act de identitate cu fotografie pentru a fi verificat - ceea ce înseamnă că orice cont care plătește taxa lunară de 8 dolari poate obține o bifă albastră. Meta Verified este diferit prin faptul că va necesita un act de identitate guvernamental. Zuckerberg a declarat că cei care vor fi verificați vor primi o "insignă albastră", precum și protecție suplimentară împotriva însușirii ilegale a identității și acces direct la asistența pentru clienți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE