Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Instagram cedează în fața plângerilor utilizatorilor și renunță la actualizări asemănătoare cu TikTok

Instagram renunță la unele dintre cele mai controversate actualizări ale sale, după ce recentele modificări care au prioritizat conținutul video în detrimentul fotografiilor au provocat o revoltă împotriva aplicației deținute de Meta.

Peste 230.000 de semnături

Săptămâna aceasta, peste 230.000 de persoane au semnat o petiție pentru „a face Instagram Instagram din nou” și pentru a nu mai „încerca să fie TikTok”, cerând Instagram să se întoarcă la scopul său inițial, acela de a le permite utilizatorilor să împărtășească fotografii cu prietenii lor.

Ca urmare a reacțiilor negative, Instagram a declarat joi că va renunța la testele sale privind postările foto și video pe ecran complet și va reduce numărul de postări în fluxurile utilizatorilor pe care algoritmul său le recomandă.

„Recunoaștem că modificările aduse aplicației pot reprezenta o ajustare și, deși credem că Instagram trebuie să evolueze pe măsură ce lumea se schimbă, vrem să ne luăm timp pentru a ne asigura că facem acest lucru corect”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta pentru Euronews Next.

O victorie pentru utilizatorii Instagram

Este o victorie istorică pentru utilizatori, care rareori au un cuvânt de spus cu privire la ceea ce se întâmplă cu aplicațiile pe care își petrec ore întregi în fiecare zi.

Tati Bruening, care a lansat petiția pe 23 iulie, a declarat pentru Euronews Next că este „șocată de câți oameni au participat la mișcarea mea, cu toată sinceritatea”.

„Aproape că am șters postarea la început pentru că am simțit că va fi un eșec! Era mai mult despre cum mă simțeam eu personal și astfel m-am întrebat dacă nu cumva eram doar eu”, a spus ea.

O întoarcere în sens invers, nu o retragere totală

Principalele schimbări pe care Instagram le experimenta - un feed pe tot ecranul care să favorizeze conținutul video și să sugereze postări de la conturi pe care oamenii nu le urmăreau - vor fi abandonate.

Mosseri a declarat că modificările vor fi eliminate treptat în următoarea perioadă, iar aplicația va reduce, de asemenea, numărul de postări sugerate, deși acest lucru va fi doar temporar.

Răsturnarea de situație a Instagram nu este o retragere permanentă. Mosseri a precizat că firma se gândește doar la modul în care să îmbunătățească noile funcții, iar Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a anunțat săptămâna aceasta că postările recomandate de AI vor reprezenta 30% din ceea ce văd utilizatorii pe Instagram și Facebook până la sfârșitul anului 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE