Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump ar putea reveni pe Facebook și Instagram. Decizia conducerii Meta

Conducerea companiei Meta se pregătește să anunțe dacă îi va permite fostului președinte american Donald Trump să aibă din nou acces la rețelele Facebook și Instagram, scrie publicația Financial Times.

Gigantul social media anunța că va lua o hotărâre în acest sens până pe 7 ianuarie dacă îi va permite fostului președinte republican să revină. Cu toate acestea, o decizie în acest sens urmează să fie anunțată de Meta în cursul lunii ianuarie, a precizat o sursă cu informații pe această temă, citată de Financial Times.

De altfel, Meta a creat un grup de lucru pentru a soluționa acest subiect. Acesta este format din angajați ai echipelor de politici publice şi de comunicare, precum şi din echipa de politici de conţinut, arată sursa citată.

Meta ar urma să ia o decizie privind conturile lui Donald Trump, în condițiile în care Elon Musk, noul proprietar al Twitter, a anunțat în noiembrie 2022 ridicarea interdicției aplicate fostului lider de la Casa Albă pe această rețea de socializare, în urma unui sondaj de opinie efectuat în rândul utilizatorilor.

În schimb, Trump a afimrat că nu are niciun interes să revină pe Twitter. ”Nu văd niciun motiv pentru asta”, a afirmat fostul președinte republican.

După înfrângerea sa la alegerile prezidențiale din 2020, Donald Trump a lansat atacuri virulente prin care a pus la îndoială integritatea votului din Statele Unite. De altfel, el a anunțat în noiembrie că vrea să candideze din nou la prezidențialele din 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE