Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Declarațiile fiscale ale lui Trump vor fi publice, pe fondul unei condamnări recente pentru fraudă fiscală

Publicat de: Euronews

O comisie a Camerei Reprezentanților din SUA a votat pentru publicarea declarațiilor fiscale ale fostului președinte Donald Trump. Comisia a declarat că Fiscul american nu a reușit să examineze în mod corespunzător declarațiile fiscale ale fostului președinte în timpul mandatului său, deoarece acesta le-a ținut secrete.

Trump, acuzat că a încercat să anuleze alegerile prezidențiale din 2020

Comisia a votat pentru publicarea unui rezumat al declarațiilor fiscale ale lui Trump între anii 2015 și 2021, ani în care a candidat la președinție și a condus Casa Albă. Documentele ar putea oferi o imagine de ansamblu asupra finanțelor lui Trump. De asemenea, acestea ar putea dezvălui orice obligații financiare, inclusiv datorii externe, care ar fi putut influența modul în care fostul președinte a condus tara.

Votul este ultima ocazie pentru democrați de a dezvălui informații despre declarațiile lui Trump înainte că republicanii să preia controlul Congresului anul viitor.

Demersul vine într-un moment dificil pentru fostul președinte, care speră să candideze din nou la Casa Albă. Organizația Trump a fost condamnată recent pentru fraudă fiscală, iar comisia care cercetează asaltul asupra Capitoliului a recomandat Departamentului de Justiție să continue urmărirea penală împotriva lui Donald Trump. Acesta este acuzat că a încercat să anuleze alegerile prezidențiale din 2020.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE