Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump cere „încetarea” Constituției SUA și reia acuzațiile nefondate privind fraudarea alegerilor din 2020. Reacția Casei Albe

După ce a stârnit reacții furibunde în presa de peste Ocean, atunci când a luat cina cu doi antisemiți și simpatizanți naziști, rapperul Ye (cunoscut anterior drept Kanye West) și Nick Fuentes, fostul președinte al SUA, Donald Trump, a reușit să scandalizeze din nou publicul american.  

Mesajul lui Trump pe platforma Truth Social a reiterat afirmațiile nefondate pe care le-a făcut încă din 2020, potrivit cărora alegerile prezidențiale au fost fraudate. Totuși, fostul președinte a mers chiar mai departe, sugerând că țara ar trebui să renunțe la unul dintre documentele sale fondatoare.

„O fraudă masivă de acest tip și de această amploare permite încetarea tuturor regulilor, regulamentelor și articolelor, chiar și a celor din Constituție. Marii noștri părinți fondatori nu au dorit și nu ar fi tolerat alegeri false și frauduloase!”, a scris Donald Trump pe rețeaua Truth Social, potrivit The Washington Post.

„O FRAUDĂ FĂRĂ PRECEDENT NECESITĂ UN REMEDIU FĂRĂ PRECEDENT!”, a continuat Trump într-o altă postare.

Democrații și Casa Albă critică declarațiile lui Trump

Democrații au criticat imediat comentariile făcute de Donald Trump pe platforma Truth Social.

„Cuvintele și acțiunile lui Trump sunt inacceptabile, ele alimentează ura și violența politică și sunt periculoase”, a scris într-un tweet democratul Don Beyer, membru al Camerei Reprezentanților.

„Trump tocmai a cerut suspendarea Constituției și este picătura care a umplut paharul pentru republicani, în special pentru cei care se autointitulează «conservatori constituționali»”, a scris pe Twitter senatorul democrat Brian Schatz.

Casa Albă a reacționat, de asemenea, la declarațiile lui Trump. „Atacarea Constituției și a tot ceea ce reprezintă ea ar trebui să fie condamnată universal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, într-un comunicat, calificând Constituția drept un „document sacrosanct”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE