Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Candidatura lui Donald Trump ar putea fi interzisă. Comisia de anchetă privind asediul de la Capitoliu a prezentat raportul final

Publicat de: Euronews

Comisia de anchetă privind asaltul asupra Capitoliului recomandă lui Donald Trump să i se interzică să mai candideze pentru un nou mandat. Comisia a ajuns la concluzia că Trump a complotat pentru a răsturna rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 și ar trebui pus sub acuzare pentru incitare la insurecție.

Fostul președinte american a anunțat luna trecută că intenționează să se înscrie în cursa electorală pentru Casa Albă:

„Pentru a face America măreață și glorioasă din nou, îmi anunț candidatura pentru funcția de președinte al Statelor Unite.”

„O să mergem spre Capitoliul”

Comisia de anchetă privind violențele din 6 ianuarie 2021 a prezentat raportul final. Documentul are 845 de pagini și sintetizează 18 luni de investigații, peste 1.000 de audieri și documente. Conculzia: un singur om, Donald Trump, a aprins scânteia care a declanșat asediul asupra.

Donald Trump, fost președinte al SUA: „O să mergem, toți cei care doriți, o să mergem spre Capitoliul.”

Potrivit raportului, Trump nu a făcut absolut nimic pentru a-i opri pe susținătorii săi să atace Capitoliul. Cinci oameni au murit în urma violențelor declanșate atunci.

Comisia a recomandat Departamentului de Justiție punerea sub acuzare a lui Trump pentru incitare la insurecție, obstrucționarea justiției și complot. Trump a respins toate acuzațiile. Recomandările comisiei nu sunt obligatorii. Este însă pentru prima oară când se recomandă punerea sub acuzare a unui fost președinte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE