Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Experiența utilizatorilor Instagram se va schimba în curând, întrucât platforma de socializare va schimba opțiunile din bara de navigare pe feed-ul de pornire, potrivit The Verge.

Începând cu luna februarie, Instagram va elimina fila de cumpărături din bara principală din partea de jos a ecranului, iar butonul pentru a crea o nouă postare se va muta în bara de navigare în centru. În locul filei de cumpărături se va muta fila Reels.

De ce scoate Instagram butonul de cumpărături?

Instagram a început să testeze un feed principal fără un buton de cumpărături în septembrie, spunând că dorește să „simplifice experiența” pentru utilizatori. Dar testul a făcut parte dintr-un pivot mai mare din partea Instagram, potrivit unui raport al The Information, deoarece compania retrage din funcțiile sale de cumpărături. Cu toate acestea, compania spune că cumpărăturile vor continua să facă parte din Instagram chiar și fără scurtătura proeminentă de pe feed-ul de pornire.

„Veți putea în continuare să vă configurați și să vă desfășurați magazinul pe Instagram, deoarece continuăm să investim în experiențe de cumpărături care oferă cea mai mare valoare pentru oameni și întreprinderi în feed, povești, reels, reclame și multe altele”, a declarat compania într-un articol postat pe pagina sa de asistență.

Instagram, la fel ca alte platforme, a investit în instrumente pentru a-i determina pe consumatori să facă cumpărături în aplicație. Instagram nu a spus ce se va întâmpla cu pagina de cumpărături personalizate după schimbarea din luna februarie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE