Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Instagram testează o funcție similară BeReal. Ce este și cum funcționează „IG Candid”

Publicat de: Elena Moldoveanu

Meta a confirmat faptul că realizează un prototip intern pentru o nouă funcție Instagram care este asemănătoare cu o altă aplicație de socializare devenit recent populară. Așa-numita funcție „IG Candid”, seamănă cu BeReal prin faptul că invită utilizatorul să împărtășească o fotografie la o oră aleatorie în fiecare zi.

BeReal trimite o notificare utilizatorilor săi la un moment aleatoriu al zilei, oferindu-le două minute pentru a face simultan o fotografie cu fața din spate și un selfie. Este un format care ar trebui să încurajeze partajarea momentelor reale din viața oamenilor, mai degrabă decât fotografiile atent selectate și îmbunătățite pentru Instagram.

Funcții populare, împrumutate de Instagram

Meta a confirmat că testează funcția IG Candid într-o declarație dată pentru The Verge. „Această funcție este un prototip intern și nu este testată la nivel extern”, a declarat purtătorul de cuvânt al Meta, Christine Pai. Acest lucru sugerează că nu există un calendar precis pentru momentul în care caracteristica ar putea deveni disponibilă public, dacă va fi lansată.

Instagram a „împrumutat” de-a lungul timpului numeroase funcții devenite populare pe alte aplicații de socializare. Atunci când funcția Stories de la Snapchat a devenit populară, Instagram a lansat o funcție Stories proprie, iar Reels este un răspuns evident la popularitatea TikTok.

Aceasta nu este nici măcar prima dată când Meta a fost acuzată că a copiat BeReal. Luna trecută, cam în perioada în care BeReal era în plină ascensiune în popularitate, Meta a lansat pe scară largă o nouă funcție numită Dual, care vă permite să faceți o fotografie sau un videoclip atât din camera frontală, cât și din cea din spate a telefonului, simultan.

Oamenii s-au grăbit să sublinieze asemănările cu BeReal, deși Dual diferă prin faptul că permite utilizatorilor să imortalizezi momente oricând dorești, în loc să aștepte o notificare zilnică. Dar, potrivit unui fost designer de produs Instagram, funcția Dual era de fapt în curs de dezvoltare de mai mulți ani, iar lansarea ei în momentul exploziei de popularitate a lui BeReal a fost pur și simplu „convenabilă”. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE