Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

BeReal, noua rețea de socializare în care utilizatorii postează fotografii reale. Filtrele și detaliile, interzise pe aplicație

De Mirabela Vasile  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

O nouă aplicație de socializare, unde se partajează fotografii, ca pe rețele precum Facebok, Instagram sau Tik-tok, numită BeReal, a devenit cea mai recentă obsesie pentru „generația Z”.

BeReal a fost lansată pe piață în 2020, dar abia anul acesta a luat amploare printre internauți. Potrivit site-ului de știri în tendințe Social Media Today, descărcările aplicației au crescut cu 315% de la începutul anului, ocupând acum locul patru în lista celor mai descărcate aplicații de social media, după Instagram, Snapchat și Pinterest, spune Insider.

Conform descrierii aplicației din App Store de la Apple, BeReal încurajează oamenii să „arată prietenilor acestora cine ești cu adevărat, măcar o dată”, eliminând filtrele și oportunitățile de a îmbunătății, de a gândi excesiv sau de a edita fotografii.

BeReal este o aplicație de social media concepută pentru a prezenta viața „fără filtre”. Această aplicație îți permite să distribui fotografii cu tine și viața ta, dar cu o captură. Toată lumea ar trebui să posteze o dată pe zi, în același timp.

Cum funcționează noua platformă

Aplicația notifică utilizatorii la un moment aleatoriu pe parcursul zilei că este „timpul să fii real”. Un cronometru de două minute pornește când utilizatorul deschide aplicația, oferindu-i un timp limitat pentru a face o fotografie a ceea ce face în acel moment.

Când postați un „BeReal”, aplicația face o fotografie folosind atât camera frontală, cât și cea din spate, astfel încât alte persoane să poată vedea cum arătați și unde vă aflați.

Conform site-ului web BeReal, vă puteți șterge postarea doar o dată pe zi după ce ați postat ​​în feed. Deși vă puteți relua poza de câte ori doriți în timpul numărătoarei inverse de două minute, odată ce ați apăsat pe „postare”, îl puteți șterge și relua o singură dată.

Se pare că aplicația încearcă să descurajeze utilizatorii să petreacă prea mult timp pe postările lor, nepermițându-le să facă mai multe încercări.

Pentru a reacționa la postarea altcuiva pe BeReal, nu poți apăsa pur și simplu un buton „inima” sau „degetul mare în sus”. Mai degrabă, trebuie să faci un selfie cu chipul tău într-un șablon în formă de cerc din aplicație. Acestea se numesc „realmoji”, unde, în loc să comentezi postarea cuiva cu un emoji, expresia ta facială devine un emoji în sine.

Aplicația servește ca un album foto frumos de amintiri zilnice.

Distribuie

Taguri