Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Truth Social, reţeaua socială a lui Trump, a fost cea mai descărcată aplicație în SUA, depășind Twitter

Rețeaua socială Truth Social a fost aplicația gratuită cea mai descărcată pe telefoanele iPhone în Statele Unite, în ultimele zile, după ce Twitter a fost cumpărat de miliardarul Elon Musk, relatează Agerpres.

Secțiunea „aplicaţii gratuite top” a App Store din SUA a fost condusă de Truth Social, fiind urmată apoi pe locul al doilea de Twitter. Ambele platforme au fost cele mai descărcate în urma anunțului consiliului director al Twitter, având în vedere că Truth se clasa luni pe locul 52 al acestei liste, iar Twitter pe 39.

Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, a reușit în această săptămână să-și atingă obiectivul de a cumpăra rețeau socială Twitter, pe care a numit-o drept „piaţa digitală a poporului", după ce compania i-a acceptat oferta de 44 de miliarde de euro.

Miliardarul, un utilizator înrăit al platformei, s-a prezentat drept „un apărător al libertății de expfresie”, pe această platformă pe care doreşte să impulsioneze spre o nouă misiune, despre care nu se cunosc foarte multe detaii până acum.

În acest context, Donald Trump a declarat luni că nu și-ar dori să revină pe Twitter, nici chiar dacă Musk va dori să-i reactiveze contul.

Într-o serie de declarații susținute pentru postul de televiziune Fox News, fostul președinte american a menționat că preferă să utilizeze în continuare propria platformă socială, Truth, drept singur canal de comunicare online. „Nu voi merge la Twitter, voi rămâne pe Truth", a spus Trump.

Truth Social, lansare cu probleme

Aplicația Truth Social a fost lansată luna trecută și a funcționat în noul său serviciu cloud în ultimele zile după ce a fost testată versiunea sa beta, încă din februarie. Directorul său executiv este fostul congresman de California Devin Nunes.

Numărul mare de cereri nu este o noutate pentru Truth, din acest motiv noua platformă a întâmpinat probleme tehnice chiar din prima zi a lansării.

Noua aplicație a fost descrisă ca fiind locul în care nu există „discriminare politică”, este gratuită și disponibilă, momentan, doar în SUA.

Trump a mai precizat pentru Fox că rețeaua sa socială a atras „milioane de persoane": „Am văzut că răspunsul la Truth este mult mai bun decât cel pentru Twitter".

Twitter, Facebook, Instagram şi Snapchat au suspendat în mod permanent conturile lui Trump, după asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, soldat cu moartea a cinci persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE