Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Măsuri sporite de securitate la Neversea. Forțele de ordine implică sute de jandarmi, polițiști și pompieri

Zeci de mii de tineri sunt așteptați în această seară la deschiderea celui mai mare festival de pe litoral. Timp de patru zile și patru nopți, plaja din Constanța va deveni un adevărat furnicar. La o asemenea aglomerație, măsurile de securitate sunt deosebite. Iar oamenii legii au în vedere inclusiv depistarea traficului și consumului de substanțe interzise. 

Șuier, nelipsit de la festival

Șase câini specializați în depistarea substanțelor interzise vor acționa în cele patru zile ale festivalului pentru combaterea traficului și a consumului unor asemenea substanțe.

Șuier e specializat în depistarea substanțelor interzise și a participat la zeci de festivaluri, iar în toate zilele de Neversea va fi prezent pentru a se asigura că nu există evenimente nedorite.

Cristina Dulgheru, agent de poliție: ”O cheamă Tasha, are patru ani și opt luni. A urmat specializare în depistare stupefiante, are mai multe misiuni la activ cu rezultate bune și foarte bune. Ei recunosc 6 substanțe și derivații acelor substanțe.”

Sute de polițiști, jandarmi și pompieri sunt pregătiți să asigure ordinea la cel mai mare festival de pe o plajă din Europa. Organizatorii se așteaptă la peste 70.000 de participanți în fiecare zi.

Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: ”Pentru situațiile de urgență în perimetrul zonei vom avea doua spitale mobile în perioada festivalului și trei puncte de prim ajutor si o ambarcațiune CNRN.”

Mai mulți polițiști, ofițeri și jandarmi vor asigura liniștea în festival

Polițiștii de la antidrog și ofițerii de la Agenția Națională împotriva traficului de persoane, polițiștii de frontieră, de la Inspectoratul general pentru imigrări și sute de jandarmi vor patrula în perimetrul festivalului pentru combaterea incidentelor.

Roxana Banciu, coordonatorul Centrului regional Constanța pentru combaterea traficului de persoane: ”Specialiștii antitrafic vă recomandă să dovediți solidaritate și spirit civic când observați situații de pericol în sfera traficului de persoane.”

Daniel Gheorghe, șeful Centrului regional Constanța din cadrul Agenției Naționale Antidrog: ”Dacă observați în jur persoane aflate sub efectul unor substanțe, evitați o confruntare directă, pentru că orice conflict minor poate escalada și solicitați ajutor personalului specializat. În caz de situații de urgență, apelați 112.”

Andrei Ene, purtător de cuvânt al Gărzii de coastă: ”Nave operative ale Gărzii de Coastă vor patrula în zona de competență având în vedere că în ziua festivalului e interzisă navigația, pentru prevenirea de acostări neautorizate sau salvare vieți omenești dacă situația o impune.”

Festivalul Neversea, aflat la a cincea ediție, durează până luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE