Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Măsurile anunțate de ministrul de Interne, după ce un tânăr a murit din cauza drogurilor la Saga Festival

Publicat de: Euronews

Ministerul Afacerilor Interne a dispus măsuri radicale, după ce un tânăr a murit, din cauza drogurilor, la Saga Festival. Lucian Bode a anunţat că va spori controalele la marile festivaluri de muzică. Ministrul spune că toate instituțiile statului trebuie să facă front comun pentru a limita acest flagel care „ne privește pe toți”.

Lucian Bode, ministrul de Interne: „Am avut parte de o tragedie și este regretabil că un tânăr de 25 de ani a murit în urma unei supradoze la acest festival. La fiecare acțiune de amploare la care noi participăm, evident că noi tragem concluzii și pe principiul lecțiilor învățate, transmitem structurilor noastre ce s-a făcut bine și ce trebuie să corectăm. Așa am făcut și aici. 73.000 de participanți, 129 de dosare penale, 119 dosare penale pe componentă de consum, deținere ilegală de droguri și substanțe interzise. Acestea sunt cifre care spun totul despre activitatea structurilor MAI din cele trei zile. Suntem conştienţi că nu am făcut destul, pentru că vorbim de un flagel, vorbim că, din consumatori ocazionali, foarte mulţi devin dependenţi.”

Ministrul a mai adăugat că activitățile de colectare a datelor vor fi reevaluate și că personalul MAI va fi pregătit suplimentar.

„Vom stabili calendarul cu public numeros si vom avea o prezență sporită, vom pregăti organizatorii de evenimente, pentru că e nevoie de o colaborare foarte bună”, a mai spus ministrul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE