Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

DIICOT: Șeful de la combaterea traficului de droguri, eliberat din funcție la o zi după SAGA Festival. Precizările instituției

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, un decret privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a procurorului Bogdan-Felician Voicu, şeful Secţiei de combatere a traficului de droguri din cadrul DIICOT. Decizia a fost luată la o zi după încheierea SAGA Festival, unde cel puțin un tânăr decedat, în urma consumului de droguri. Bogdan-Felician Voicu ceruse, încă de pe 17 mai, să iasă la pensie, a precizat DIICOT, după ce mai multe publicații au scris că ar fi existat o legătură între tragedia din weekend și eliberarea din funcție a procurorului.

Conform DIICOT, Bogdan - Felician Voicu, procurorul şef al Secţiei de combatere a traficului de droguri, a formulat pe 17 mai o cerere de eliberare din funcţie, prin pensionare, în baza dispoziţiilor art.82 alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, relatează Agerpres.

Ulterior, la data de 24 mai, Consiliul Superior al Magistraturii - Secţia pentru procurori a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 10 iunie 2022, a lui Bogdan - Felician Voicu, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a traficului de droguri din cadrul acestei structuri specializate.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea procurorului din funcţie, începând cu data de 10 iunie 2022, aşa cum solicitase magistratul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE