Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Producătorul chinez de automobile Wuling a înregistrat un succes peste așteptări cu modelul Mini EV, o mașină electrică cu un preț de doare 5.000 de dolari.

Wuling Hongguang Mini EV este rezultatul unui joint venture tripartit. SAIC Motor deține o participație de 50,1 la sută. Una dintre cele mai mari companii auto din China - în 2021 a fost a doua după volum - SAIC este poate cel mai bine cunoscută în Europa ca noul proprietar al MG. Din joint venuture mai fac parte General Motors, cu 44% dintre acțiuni, restul pachetului fiin deținut de Wuling.

Poate că cea mai mare surpriză este faptul că Mini EV poate transporta patru persoane, potrivit wired.com. La urma urmei, mașina are mai puțin de 3 metri lungime, mai exact 2.920 mm, și cântărește doar 700 de kilograme. Adulții nu stau chiar confortabil pe scaunele din spate. Dar, datorită înălțimii de 1.621 mm, Mini EV este de fapt mai înalt decât lat, așa că spațiul pentru cap este rezonabil. Există, de asemenea, dispozitive de fixare Isofix pentru scaunele pentru copii.

China are o industrie prolifică în domeniul vehiculelor electrice cu viteză redusă (LSEV), care, în forma cu patru roți, se aseamănă mai degrabă cu cărucioarele de golf. Mini EV este o treaptă superioară de la acest nivel. Poate circula fără restricții pe drumurile normale, deși roțile sale au doar 12 inci și viteza maximă este de doar 100 km/h.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE