Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Martin Rose, prezentari de modă în piețe și săli de sport

Kendrick Lamar și-a dedicat întreaga pagină de Instagram designerului Martine Rose. Prin niște postări șterse ulterior, rapperul a spus că, în sfârșit, colaborează cu creatoarea de modă și a dezvăluit mai multe piese din colecție.

Martine Rose se inspiră din muzica ragge și punk

Martine Rose este în vizorul marilor reviste de modă, creatori de lux și artiști din întreaga lume. Englezoaica și-a înființat brandul în 2007 și se axează doar pe haine bărbătești. Pentru că a crescut într-un cartier mixt din Londra, colecțiile ei sunt prezentate în locații atipice cum ar fi piețe, săli de sport sau cartiere londoneze. A apelat și la moduri inedite de a își expune hainele: prin scurt-metraje, reviste digitale sau pe platforme de marfă la mâna a doua.  

Copilăria ei, puternic influențată de muzica reggae, punk și cultura de rave din anii `90, dar și originile ei jamaicane, se reflectă în colecțiile sale. Creațiile ei au și un look unic, pentru că ea se joacă cu proporțiile, siluetele, texturile, și include elemente culturale care îi diferențiază stilul. Și ceea ce este cel mai important, nu îi este frică să facă piese îndrăznețe pentru bărbați. Interesul pentru viața de noapte și muzică au determinat-o să folosească în colecțiile bărbătești materiale feminine precum satenul sau blana. 

Alegerile atipice au propulsat-o rapid în topul designerilor și i-au adus parteneriate importante

Anul acesta a colaborat cu Nike pentru modelul Nike Shox MR4 – o reinterpretare a clasicului model Shox – care prin anii `90 era o piesă de nelipsit în rândul tinerilor din cartierele mixte din Londra. Versiunea lui Martine seamănă cu un pantof cu toc de la spate, iar și cu niște saboți din față. 

Aceasta nu este primul parteneriat dintre cele două branduri. În 2018 au colaborat pentru o colecție de haine, iar în 2019 pentru o nouă versiune a modelului Air Monarch IV – pe alb sau roz. 

Anul acesta, englezoaica a colaborat Tommy Hilfiger pentru o colecție unisex formată din 35 de piese care combină stilul de streetwear al creatoarei cu piesele clasice ale americanilor. Iar unele piese sunt mai mult decât îndrăznețe. 

În 2017, Martine  a fost nominalizată pentru prestigiosul premiu ANDAM și a ajuns pe lista scurtă pentru LVMH Prize.

Revenind la colaborarea Kendrik – Lamar; așa cum am menționat mai sus, postările au fost șterse și nu se știe exact când va fi lansată colecția, dar se știe că include, printre multe altele, pantaloni de piele și hanorace. 

Episodul HYPE a fost filmat la Palatul Noblesse

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE