Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Olivier Rousteing, creatorul de modă care a cucerit Parisul la doar 24 de ani

În 2011, la doar 24 de ani,  Olivier Rousteing a devenit directorul creativ al casei de modă Balmain. Este cea mai tânără persoană care să obținut o astfel de poziție, excepție făcând doar Yves Saint Laurent. Datorită lui, cifra de afaceri a casei de modă franțuzești a crescut de șase ori  între 2011 – 2018.

Olivier s-a născut în 1985 în Franța, însă nu își cunoaste mama biologică. „Cu cât îmi dau seama de direcția în care mă îndrept, cu atât mai mult trebuie să știu de unde provin”, spune designerul în documentarul despre viața lui, Wonder Boy, din producția Netflix, care îi urmărește călătoria în descoperirea propriei identități.

Olivier nu a terminat facultatea: „Am avut doar multă ambiție”

A fost adoptat de o familie iubitoare, care i-a fost alături la fiecare pas și care îl susține zi de zi. Fără ei, spune Olivier, nu ar fi ajuns niciodată atât de departe. Și nu l-ar fi apreciat o lume întreagă pentru îmbinarea perfectă a elementelor masculine cu cele feminine, pentru piesele extrem de sexy, decorate cu perle, paiete și lanțuri. Și mai mult ca sigur,  nu ar fi ajuns să le îmbrace pe Jennifer Lopez , Kylie Jenner sau Kim Kardashian la MET Gala, unul dintre cele mai importante evenimente din lumea modei.

Spre deosebire de alți creatori de modă contemporani, Olivier nu a terminat vreo facultate prestigioasă, ba chiar a renunțat la studiile superioare după numai 6 luni de la înscriere: „Am avut doar multă ambiție”, spune el.

Pentru că vine dintr-o familie modestă, prin atitudinea relaxată, extrem de fun și  prin dorința de a deveni și mai bun, a câștigat și inimile francezilor și mai ales a tinerilor. Față de alți desgneri, Oliver a ales și să permit publicului să participle la prezentările de modă Balmain și a scos bilete la vânzare: nu crede și este de accord cu idea ca doar vedetele și presa să participle la aceste showuri. 

Accident tragic în 2021. Șemineul din casa designerului a explodat

În 2021 creatorul de modă a împărtășit pe Instagram cu cei peste 7 milioane de fani o fotografie șocantă, în care are ttrupul bandajat și a povestit că un urmă cu un an a suferit un accident îngrozitor: „Exact acum un an, șemineul din interiorul casei mele a explodat. M-am trezit a doua zi dimineața în spitalul Saint Louis din Paris. Am făcut totul pentru a ascunde această poveste de cât mai mulți oameni posibil, și încerc să păstrez secretul cu echipa și prietenii mei. Ca să fiu sincer, nu sunt foarte sigur de ce mi-a fost atât de rușine....Poate din această obsesie pentru perfecțiune pentru care este cunoscută moda și din propriile mele nesiguranțe”.

Chiar și așa, a muncit în continuare iar accidentul nu l-a împiedicat să creeze piese haute-couture și să cucerească oamenii pe rețelele de socializare cu creațiile sale. Pe Tik Tok, hastagul cu numele lui are peste 60 de milioane de vizualizări.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE