Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liderul PPE: Iohannis, rezultate impresionante. "Susțin ca un reprezentant al Europei Centrale și de Est să fie în conducerea Uniunii Europene"

Bucureştiul va fi, în următoarele două zile, capitala politică a Europei”, a declarat, marți, Manfred Weber, preşedintele Partidului Popular European. Acesta a vorbit și despre rezultatele președintelui Klaus Iohannis, în cei 10 ani ca președinte.

Manfred Weber se află în aceste zile la Bucureşti pentru a participa miercuri şi joi la Congresul PPE.

”PPE este acum cea mai mare forță din Parlamentul European”

”Bucureştiul va fi, în următoarele două zile, capitala politică a Europei. Știți că PPE este acum cea mai mare forță din Parlamentul European. Avem peste jumătate dintre membrii Consiliului, sunt membri PPE. Și avem cel mare număr de aleși locali din Europa”, a spus Weber.

Liderul PPE a vorbit și despre rezultatele lui Klaus Iohannis ca președinte al României în ultimii 10 ani și despre șansele să ajungă într-o funcție importantă în Consiliul European.

Susțin ca un reprezentant al Europei Centrale și de Est să fie în conducerea Uniunii Europene

”Rezultatele celor 10 ani de președinție ai lui Klaus Iohannis au fost impresionante. Văd, în primul rând, respectarea statului de drept și lupta împotriva corupției. A transformat România într-o țară modernă, europeană. Și este și succesul economic din acești 10 ani. Impresionantă a fost și ultima lună a domnului Ciucă premier. Ceea ce președintele Iohannis, PNL și Nicolae Ciucă au arătat este că România este respectată la nivel european.

Știți că nu pot comenta acum despre decizii ulterioare. Într-o democrație, cetățenii sunt cei care votează, cei care creează majorități. Suntem partidul din centrul și estul Europei. Și de aceea faptul că niciun lider din centrul și estul Europei nu este la conducere la nivelul UE nu este acceptabil în următorul mandat. Și susțin ca un reprezentant al Europei Centrale și de Est să fie în conducerea Uniunii Europene”, a spus Weber.

Iohannis vrea ca posturile cheie din UE să fie ocupate și de politicieni din Europa de Est

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, la începutul lunii februarie, că ar fi ”inadmisibil” ca niciun post-cheie de la nivelul Uniunii Europene să nu fie ocupat de către oficiali din Europa de Est.

”După părerea mea, ar fi inadmisibil ca nicio poziție să nu fie ocupată de o persoană din noile state membre, adică din partea de Est. Cred că în 2019 s-a greșit. Toate pozițiile relevante au fost ocupate de persoane foarte competente din vechea Europă”, a afirmat Iohannis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE