Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Maia Sandu - primită de Iohannis la Palatul Cotroceni, cu o zi înainte de începerea Congresului PPE

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu este, astăzi, la București, într-o vizită de lucru. În agenda ei, se află, printre altele, și o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Tot marţi, Iohannis va avea întâlniri cu preşedintele Partidului Popular din Spania, Alberto Núnez Feijóo, şi cu preşedintele Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Manfred Weber.

05/03/2024 , 12:45

Maia Sandu s-a întâlnit cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Maia Sandu a fost primită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni în jurul orei 12:00, marți, cu o zi înainte de începerea Congresului PPE.

Tot astăzi, cu câteva ore înainte, președinta Republicii Moldova a avut o întrevedere cu premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria.

05/03/2024 , 10:29

Maia Sandu, întrevedere cu premierul Ciolacu la București

Maia Sandu s-a întâlnit de dimineață la Guvern cu premierul Marcel Ciolacu.

Președinta Republicii Moldova va avea întrevederi și cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, dar și cu comunitatea moldovenilor din București. De asemenea, ea va participa la congresul Partidului Popular European de la București, unde va ține un discurs.

Știrea inițială:

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova - vizită la Palatul Cotroceni, cu o zi înainte de Congresul PPE

Maia Sandu și-a anunțat vizita la București printr-o postare pe Facebook, în care îi invită pe moldovenii din România la discuții.

„Dragi cetățeni stabiliți în România, dragi tineri, în următoarele zile voi fi la București și vă invit să ne întâlnim marți, 5 martie, ora 16.30”, a transmis Maia Sandu.

Liderul de la Chișinău nu a oferit detalii despre scopul vizitei sau alte întâlniri oficiale. Sosirea ei la București are loc la doar o zi înaintea începerii Congresului Partidului Popular European de la Romexpo.

Congresul PPE va avea loc la Bucureşti pe 6 și 7 martie. Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări - printre care șefa Comisiei Europene, cea a Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide din partea Popularilor Europeni, dar şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a PPE se vor reuni zilele acestea la Bucureşti.

Congresul reprezintă și un prilej pentru deschiderea negocierilor în ceea ce privește poziția de comisar pentru apărare. Politicienii din România ar avea șanse și ei la o astfel de funcție dacă ar fi susținuți de reprezentanții celorlalte state europene, a declarat Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, la Euronews România.

Într-o altă postare făcută pe Facebook, Maia Sandu și-a anunțat vizita la Paris pentru joi, 7 martie, chemându-i și pe „cetățenii moldoveni stabiliți în Franța la o discuție”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE