Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Mâncare cu viermi la cantina Academiei de Poliție. MAI a dispus verificări, după ce 63 de studenţi s-au îmbolnăvit de enterocolită

Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne face verificări la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", după ce 63 de studenţi s-au îmbolnăvit de enterocolită.

"Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus în data de 15 noiembrie constituirea unei comisii, coordonată de secretarul general adjunct al MAI şi formată din specialişti ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Medicale şi ai Direcţiei Generale Logistice, pentru analizarea cauzelor care au dus la producerea incidentului din data de 14.11.2023, când mai mulţi studenţi ai Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' au prezentat stări de rău", a informat, vineri, MAI.

Până în prezent, s-au dispus sprijinirea anchetei epidemiologice aflată încă în derulare, inclusiv prin transmiterea probelor prelevate către laboratoare de specialitate; verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare şi servire a alimentelor; prelevarea de probe şi efectuarea de analize de laborator atât din alimente, cât şi din spaţiile de preparare şi de servire a mesei.

De asemenea, s-a dispus testarea medicală, prin examen de laborator, a personalului care deserveşte unitatea de alimentaţie a Academiei; igienizarea suplimentară a spaţiilor de prepare şi de servire a mesei şi a celor destinate ca săli de clasă, precum şi suplimentarea serviciului medical în instituţie pentru atenta supraveghere a studenţilor.

În ultimele 3 zile, 63 de studenți au făcut toxiinfecție alimentară, susține Europol

Peste 60 de studenți de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din Capitală au avut nevoie de îngrijiri medicale, trei zile la rând, din cauza mâncării primite la cantină, susține sindicatul Europol.

Tinerii au acuzat dureri de stomac, vărsături și deshidratare. Unii dintre ei au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri suplimentare. Sindicatul Europol a postat imagini de la studenți cu mâncarea plină de viermi servită la cantina Academiei de Poliție.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis că se vor face verificări în ceea ce privește normele de depozitare, prepapare și servire a alimentelor, vor testa personalul de la cantină și vor igieniza spațiile de preparare și servire a mesei.

Direcția de Sănătate Publică București a anunțat că va face o anchetă epidemiologică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE