Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Macron vrea concert Aya Nakamura în deschiderea Jocurilor Olimpice 2024, după scandalul rasist la adresa cântăreței franceze

Președintele Emmanuel Macron a afirmat că artista pop Aya Nakamura ar fi îndreptățită să cânte la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, după ce sugestia de a interpreta o melodie a lui Édith Piaf a generat un scandal rasist la adresa cântăreței, relatează The Guardian.

Macron a susținut c-ar fi ”un lucru bun” dacă Aya Nakamura ar cânta la ceremonia de deschidere, în condițiile în care ea este cea mai ascultată cântăreață franceză din lume.

”Ea se adresează unui număr mare de concetățeni și cred că locul ei este absolut într-o ceremonie de deschidere sau de închidere”, a afirmat președintele francez Emmanuel Macron, după ce a inaugurat joi noul centru olimpic pentru natație din Saint-Denis.

Liderul de la Élysée a menționat că nu poate da detalii despre ceremonie, care rămâne un secret bine păzit, iar decizia aparține directorului artistic al ceremoniei.

După ce presa franceză a scris că Emmanuel Macron este de acord ca Aya Nakamura să cânte la Jocurile Olimpice, mai mulți politicieni de extremă dreaptă, inclusiv Marine Le Pen și senatorul Gérard Larcher, au criticat-o pe cântăreață. Mai mult, o simplă referire la Aya Nakamura a atras huiduieli din partea mulțimii la un miting electoral al partidul Reconquête, condus de Éric Zemmour.

De asemenea, un grup de extremiști au amplasat pe malul fluviului Sena un afiș cu mesajul: ”Nu se poate, Aya, suntem la Paris, nu în piața din Bamako (capitala statului Mali)."

Mesajul lui Aya Nakamura după ce a devenit ținta unui scandal rasist: ”Asta te doare”

Ministrul francez al Culturii, Rachida Dati, a lansat un avertisment cu privire la ”rasismul pur”. Ulterior, procurorul din Paris a deschis luna trecută o anchetă privind presupusele agresiuni rasiste la adresa cântăreței.

Aya Nakamura a crescut într-o suburbie a Parisului, după ce a ajuns în Franța din Mali pe când era bebeluș. Cântăreața a reacționat pe rețelele de socializare.

"Poți fi rasist, dar nu surd ... Asta te doare! Devin principalul suspect de dezbatere în stat... Dar ce vă datorez cu adevărat? Nada (nimic)”.

Devenită celebră datorită melodiei ”Djadja”, Aya Nakamura cântă despre dragoste și trădare. Hiturile ei au fost înregistrate peste șapte miliarde de vizualizări, iar în 2023 a vândut toate biletele pentru trei concerte în Paris în doar 15 minute.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE