Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gigantul auto Ford anunță o întârziere în producție a noilor camionete și mașini de teren electrice

Constructorul american Ford anunță o întârziere în producția de noi camionete și mașini de teren electrice. Producătorul de mașini explică decizia prin scăderea vânzărilor de vehicule electrice în Statele Unite.

Producția noii camionete electrice Ford, care urma să fie construită la o nouă fabrică din Tennessee, va fi amânată cu un an, până în 2026. De asemenea, SUV-ul electric, care va dispune de trei rânduri de scaune, va fi amânat până în 2027.

Ford amână producția de modele electrice

În Statele Unite, cota de piață a vehiculelor electrice noi a scăzut la 7% din totalul vânzărilor. Analiștii din industrie spun că majoritatea celor care adoptă noile tehnologii și persoanele care doresc să reducă emisiile poluante au achiziționat deja vehicule electrice.

Producătorii auto trebuie acum să convingă cumpărătorii sceptici să treacă la mașini electrice, dar acești clienți se tem în continuare de autonomia limitată și de lipsa stațiilor de încărcare. În plus, ele sunt scumpe.

Deși Ford a raportat că vânzările de vehicule electrice din primul trimestru, în SUA, au crescut cu 86%, iar cele hibride au crescut cu 42%, compania se așteaptă să piardă cel puțin 5 miliarde de dolari din divizia sa de modele electrificate în anul calendaristic 2024.

În plus, totul vine și pe fondul deficitului global de microcipuri și al stocurilor limitate de semiconductori, care influențează capacitatea necesară pentru vehicule electrice și baterii. Astfel, e nevoie de o ajustare a producției.

Cu toate acestea, Ford se va axa însă și mai mult pe sisteme de propulsie hibride, pe întreaga sa linie de producție, până la finalul deceniului.

Există semnale însă că industria auto își reduce tranziția către electrificare nu doar din cauza autonomiei și a lipsei stațiilor, ci și a informațiilor care tot circulă în ultima vreme referitoare la faptul că aâeconomia pe care ar aduce-o astfel de vehicule nu este chiar atât de mare. În plus, discuțiile privitoare la poluare gravitează și ele în jurul producerii de mașini electrice.

Tesla, cea mai vândută marcă de vehicule electrice din Statele Unite, a înregistrat o scădere a vânzărilor globale de 8,5% în primul trimestru din 2024, conform Detroitnews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE