Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lupte crâncene în Bahmut. Sute de soldați din ambele tabere au murit în ultimele 24 de ore

Sute de soldați din ambele tabere au fost uciși în Bahmut în ultimele 24 de ore. Atât ucrainenii cât și rușii spun că au pierderi foarte mari în orașul aflat practic sub asediu de jumătate de an.

Armata ucraineană raportează sute de ruși uciși, iar rușii anunță că au omorât sute de ucraineni. Cifrele nu pot fi confirmate.

"Vom face posibililul și imposibilul pentru a ajuta soldații din est", spune Volodimir Zelenski.

Rusia recrutează femei deținute

Pe de altă parte, apar semnale că și Rusia are un deficit mare de soldați. Potrivit Statului Major al Forțelor Armate de la Kiev, Rusia a a început să recruteze femei deținute pe care le pregătește să lupte pe frontul din Ucraina.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: "Situația din est este foarte dură, foarte dureroasă. Trebuie să distrugem puterea militară a inamicului și o vom face. În Bilogorivka și Marinka, în Avdiivka și Bahmut, în Vuhledar și Kamianka și în toate celelalte locuri în care se decide viitorul nostru și în care se luptă viitorul tuturor ucrainenilor."

Volodimir Zelenski insistă că țara sa are nevoie de arme, în special de avioane de luptă, pentru a ține piept ofensivei ruse.

Finlanda a fost printre primele țări care a anunțat că sunt deschise pentru discuții în acest sens. Totuși, după un val de critici în țara sa, premierul Sanna Marin a făcut un pas înapoi. Ea a spus că nimeni nu a promis avioane Kievului deși toată lumea e conștientă de necesitatea lor.

Sanna Marin, premierul Finlandei: "Este clar că Ucraina are nevoie de echipamente și mai grele. Și este bine că am reușit să ajungem la un acord cu țările partenere în ceea ce privește trimiterea de tancuri în Ucraina și, da, următoarea mare problemă sunt avioanele de luptă și apărarea aeriană, în sens mai larg. Cum putem ajuta poate fi discutat."

Între timp, soldații ucraineni sunt instruiți să manevreze tancuri Leopard. Peste 50 de militari ucraineni au participat la un antrenament în Spania timp de patru săptămâni. Pe de altă parte Spania va trimite în Ucraina patru astfel de blindate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE