Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Medvedev avertizează: Livrarea de avioane NATO Ucrainei înseamnă a intra în război cu Rusia

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a avertizat NATO să nu furnizeze Ucrainei avioane de luptă și să le asigure întreținerea în Polonia deoarece, în opinia sa, acest lucru ar echivala cu a intra în război direct împotriva Rusiei, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

"Şi oricine decide livrarea (şi repararea) unor astfel de echipamente sau mijloace de distrugere, precum şi mercenarii şi instructorii militari străini, vor trebui să fie consideraţi o ţintă militară legitimă", a scris, joi, pe Telegram, Dmitri Medvedev, care este în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Acesta a fost probabil singurul element care i-a oprit pe „infantilii de occidentali” să furnizeze avioane şi arme cu rază lungă de acţiune ”dependenţilor de droguri de la Kiev”, a mai precizat Medvedev.

Fostul președinte rus nu se așteaptă, totuși, ca Occidentul să reziste mult timp deoarece „tentaţia de a distruge Rusia este mare”.

Potrivit sursei citate, Dmitri Medvedev a fost perceput ca destul de liberal în perioada în care a exercitat funcţiile de prim-ministru şi preşedinte. El afişează însă acum o poziţie dură în contextul războiului, observatorii estimând că, prin această atitudine, încearcă să îşi asigure poziţia în structura de putere din Federaţia Rusă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE