Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiu puternic în Hong Kong. Un zgârie nori de 42 de etaje a luat foc

Un bloc turn de 42 de etaje, aflat în construcție, în orașul Hong Kong a luat foc joi seara. Zeci de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul care a izbucnit în Tsim Sha Tsui, un cartier comercial și o zonă turistică aglomerată de la malul mării, relatează The Guardian.

Incendiul a avut loc la ora locală 23:11 (15:11 GMT). Flăcările au fost observate pentru prima oară în apropierea schelelor de la etajele superioare ale clădirii. Pentru că a cuprins clădirea de 42 de etaje, focul a fost vizibil inclusiv din portul din Hong Kong.

VEZI GALERIA
5 imagini

Aproximativ o oră mai târziu, focul s-a extins spre nivelul străzii, iar sute de oameni s-au adunat în apropierea clădirii cuprinse de flăcări.

Potrivit presei locale, cel puțin doi oameni au fost răniți în incendiu. Pompierii încearcă de ore bune să stingă flăcările.

Din cauza focului, traficul a fost oprit în zonă. Cartierul unde se află șantierul este unul dintre cele mai aglomerate din Hong Kong. Acolo se află centre comerciale, hoteluri și clădiri de birouri și rezidențiale. Poliția a anunțat că, din rațiuni de precauție, un bloc de locuințe a fost evacuat, însă nu a precizat câți oameni au fost afectați.

Potrivit The Guardian, clădirea aflată în construcție este proiectată să aibă 42 de etaje și este destinată să găzduiască un club și un hotel, potrivit site-ului web al dezvoltatorului său, Empire Group.

Proiectul de reamenajare de aproape 720 milioane de euro a fost aprobat în 2019 și ar fi trebuit să fie finalizat în prima jumătate a acestui an. Reprezentanții Empire Group nu au răspuns solicitării de a oferi un punct de vedere privind incendiul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE