Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hotel pentru răsfățul iepurilor, deschis în Hong Kong. Animalele au parte de un spațiu de joacă și țarcuri confortabile

Chinezii se pregătesc să intre în anul iepurelui și fac tot posibilul să petreacă în familie, mai ales că nu mai există restricții de călătorie. Cei care au acasă iepuri, îi pot lăsa la un hotel deschis exclusiv pentru aceste animale pufoase. Acolo, micii oaspeți au parte chiar și de petreceri.

La acest hotel din Hong Kong, animalele au un spațiu de joacă și țarcuri confortabile. Astăzi, este ziua a patru dintre ei. Sărbătoriții primesc tort de legume și sunt lăsați să alerge prin castele din lemn și tuneluri din bumbac, în timp ce stăpânii lor îi fotografiază și se bucură asemenea unor părinți mândri.

Un hotel special pentru iepuri

În timpul Anului Nou Chinezesc, mulți locuitori din Hong Kong pleacă din oraș și au nevoie de o casă temporară pentru prietenii lor pufoși. Donna Li și-a deschis mica afacere vara trecută, după ce au fost eliminate restricțiile de călătorie.

Donna Li, proprietară hotel pentru iepuri: „La început, ideea mea a fost să amenajez un spațiu de joacă sigur, cu o temperatură potrivită pentru iepuri, pentru că în Hong Kong, casele oamenilor nu au într-adevăr suficient spațiu potrivit pentru iepuri și este întotdeauna foarte umed și uneori prea cald pentru iepuri”.

Hotelul are 15 cuști. O noapte costă 15 dolari și include apă și fân all-inclusive. Stăpânii pot plăti pentru servicii suplimentare, precum perierea, tăierea unghiilor, dar și cerințe de meniu personalizate. În plus, iepurii sunt supravegheați video non-stop.

Winky Lo, stăpână: „Am rezervat acest loc cu câteva luni înainte. Nu cred că este o idee bună să-mi las iepurele cu prietenii sau rudele pentru că nu știu dacă au mediul potrivit pentru iepurele meu”.

Anul iepurelui readuce în centrul atenției problemele legate de abandonul animalelor de companie, în China. Iepurii sunt un dar drăgălaș de Ziua Îndrăgostiților, Paște sau Crăciun. Dar, în unele cazuri, bucuria stăpânilor nu ține mult și-i abandonează.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE