Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Logo-ul Twitter a fost înlocuit cu câinele Dogecoin. Valoarea criptomonedei urcă cu peste 20%

Logo-ul Twitter s-a transformat astăzi în mod misterios din cunoscuta pasăre în câinele criptomonedei Dogecoin (criptomonedă promovată de Musk), lăsând utilizatorii nedumeriți. Logo-ul din colțul din stânga sus al ferestrei browserului Twitter a fost înlocuit cu imaginea unui Shiba Inu, o rasă de câini de vânătoare japonezi. De asemenea, câinele apare pentru o secundă atunci când încărcați pentru prima dată Twitter dintr-un browser web.

Nu este clar încă de ce logo-ul Twitter a fost schimbat sau dacă în spatele acțiunii se află Elon Musk, un angajat nemulțumit al companiei sau altceva. Momentan, schimbarea a fost sesizată de utilizatorii Twitter doar în varianta pentru browser (pe computer), nu și în aplicația pentru mobil.

VEZI GALERIA
2 imagini

Prima reacție a lui Elon Musk

Prima reacție a lui Elon Musk după ce logo-ul Twitter a fost înlocuit cu un Shiba Inu a constat în repostarea unui meme cu un fluture care este oprit de poliția rutieră. Doar că modificat: în locul fluturelui este câinele, iar în poza de permis apare pasărea.

Musk a postat prima variantă a meme-ului cu 16 ore înainte de schimbare.

Contul oficial Dogecoin a dat repost:

Ulterior Elon Musk a mai avut o reacție pe Twitter.

Acțiunile Dogecoin cresc cu peste 20%

Câinele este folosit ca imagine a unei criptomonede, Dogecoin, care a devenit un succes neașteptat în timpul boom-ului pieței cripto. În decurs de doar câteva minute, valoarea unui Dogecoin a crescut cu peste 20%.

Momentan nu există niciun comentariu din partea oficialilor Twitter.

Elon Musk încearcă să pună capăt procesului de 258 de miliarde de dolari cu Dogecoin

Elon Musk a cerut vineri unui judecător american să respingă un proces de șantaj în valoare de 258 de miliarde de dolari care îl acuză că a condus o schemă piramidală pentru a susține criptomoneda Dogecoin, potrivit Reuters.

Într-un dosar depus în cursul serii la tribunalul federal din Manhattan, avocații lui Musk și ai companiei sale de automobile electrice Tesla Inc. (TSLA.O) au calificat procesul intentat de investitorii Dogecoin drept o "operă de ficțiune fantezistă" în legătură cu "tweet-urile inofensive și adesea prostești" ale lui Musk despre Dogecoin.

Avocații au declarat că investitorii nu au explicat niciodată cum a intenționat Musk să înșele pe cineva sau ce riscuri a ascuns și că declarațiile sale precum "Dogecoin Rulz" și "fără maxime, fără minime, doar Doge" au fost prea vagi pentru a susține o cerere de fraudă.

"Nu există nimic ilegal în a scrie pe Twitter cuvinte de susținere sau imagini amuzante despre o criptomonedă legitimă care continuă să dețină o capitalizare de piață de aproape 10 miliarde de dolari", au declarat avocații lui Musk. "Această instanță ar trebui să pună capăt fanteziei reclamanților și să respingă plângerea".

Într-o notă de subsol, avocații au respins, de asemenea, afirmația investitorilor potrivit căreia Dogecoin se califică drept titlu de valoare.

Avocatul investitorilor, Evan Spencer, a declarat într-un e-mail: "Suntem mai încrezători ca niciodată că acest caz al nostru va avea succes".

Investitorii l-au acuzat pe Musk, a doua cea mai bogată persoană din lume, potrivit Forbes, că a crescut în mod deliberat prețul Dogecoin cu peste 36.000% în decurs de doi ani și apoi l-a lăsat să se prăbușească.

Aceștia au spus că acest lucru a generat profituri de miliarde de dolari pe seama altor investitori în Dogecoin, chiar dacă Musk știa că moneda nu avea valoare intrinsecă.

De asemenea, investitorii au subliniat apariția lui Musk într-un segment "Weekend Update" al emisiunii "Saturday Night Live" de la NBC, unde, interpretând un expert financiar fictiv, a numit Dogecoin "o escrocherie".

Cifra de 258 de miliarde de dolari reprezentând daune este triplă față de scăderea estimată a valorii de piață a Dogecoin în cele 13 luni înainte de intentarea procesului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE