Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cutremurul, în epicentrul dezbaterii - prima ediție a Conferințelor Euronews România

Publicat de: Euronews

Euronews România a dat startul Conferințelor sale cu o dezbatere pe tema cutremurelor. Evenimentul, desfășurat în Aula Magna a Universității Politehnica din București, a avut loc la scurt timp după tragedia din Turcia și Siria, în care au pierit 50 de mii de oameni. Experții au analizat însă și perspectiva unei Românii încercate, chiar în ultimele săptămâni, de seismele din Oltenia și nu neapărat pregătite în cazul unui dezastru similar cu cel din 4 martie 1977.

VEZI GALERIA
9 imagini

"Am decis să realizăm această conferință din două motive - primul se referă la ridicarea nivelului de informare și conștientizare a populației și decidenților asupra prevenirii unui dezastru în caz de cutremur și, bineînțeles, identificarea noilor zone seismice. Al doilea motiv este de a da acces publicului larg și profesioniștilor în devenire la povestea din spatele intervenției în cazul unui cutremur, atât din partea jurnaliștilor, cât și a salvatorilor." explică Andra Miron Diaconescu, redactorul-șef al Euronews România.

Printre oficialii care au luat cuvântul s-au numărat Raed Arafat, șeful DSU, Özgür Kıvanç Altan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia, Khaled Sharaf, Însărcinatul cu Afaceri al Republicii Siria, Mihai Diaconescu, cercetător INCDFP, Răzvan Munteanu, directorul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, conferențiarul Viorel Popa, de la Universitatea Tehnică de Construcții București, conferențiarul Bogdan Suditu, de la Universitatea București și prorectorul Horia Necula, de la Universitatea Politehnica din București.

A fost un bun prilej pentru jurnalistele Maria Moiș, de la Euronews România și Anelise Borges, de la Euronews, recent nominalizată la premiul Emmy, de a povesti despre partea nevăzută a meseriei lor. La fel de impresionante s-au dovedit mărturiile lui Bogdan Vlăduțoiu, inspector-șef ISU Dolj, ale locotent-colonelul Adrian Dinu, de la Grupul de Salvatori ISU București Ilfov ori ale locotentului Bogdan Toma, ofițer de presă al DSU - toți veniți după misiuni extrem de solicitante în zonele afectate de seisme, în Turcia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE