Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Legea anti-păcănele: În București, ar mai rămâne doar 144 de săli de jocuri de noroc

Publicat de: Octav Vasilescu

În București, ar mai putea funcționa doar 144 de săli de jocuri de noroc, dacă proiectul anti-păcănele propus de PSD va trece de Parlament.

Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a garantat într-un interviu acordat pentru Euronews România că legea va merge la promulgare până la vacanța de Crăciun. În schimb, USR și PNL acuză Partidul Social-Democrat că blochează în mod deliberat această reformă.

Au trecut trei de luni de când Senatul a adoptat proiectul PSD care ar scoate păcănelele în afara orașelor. Inițiativa se află acum în comisiile de specialitate din Camera Deputaților, iar președintele interimar este convins că legea va trece de Parlament în următoarele două săptămâni.

Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților: ”Intenția noastră este aceea ca sălile de jocuri să fie scoase în afara orașelor și închise. Pentru că legea nu permite deschiderea atâtor săli la marginea orașelor. Va trebui să fie numărul limitat, la fiecare 15.000 de locuitori - o sală. Localitățile sub 15.000 nu vor avea dreptul să deschidă niciun fel, nici la margine, nici în mijlocul orașului”.

Numărul sălilor de jocuri ar urma să scadă drastic în România

Dacă legea va intra în vigoare în forma promisă de Coaliție, atunci numărul sălilor de păcănele ar trebui să scadă drastic în toată țara. De exemplu, în București ar mai putea funcționa doar 144 de săli de jocuri de noroc.

De asemenea, în Cluj, Iași, Constanța, Brașov, Craiova sau Galați vor mai avea licență sub 30 de astfel de locații. În acest moment, în România funcționează peste 15.000 de săli de jocuri de noroc.

Partidele din opoziție, dar și anumiți parlamentari din PNL, acuză PSD că întârzie reforma din această industrie.

Filip Havârneanu, deputat USR: ”N-am mai văzut niște oameni care să iasă zilnic la TV, să iasă zilnic în stradă, să spună ceva și să pară că ei cred în acel lucru, despre păcănele, că le vor interzice. Și pe la spate nici nu știu cum să mai amâne. În fiecare săptămână”

Adrian Cozma, deputat PNL: ”În ultimele două luni s-a întâmplat o schimbare de optică, să fiu elegant, din partea colegilor de la PSD. Domnul Ciolacu spunea că se luptă cu jocurile de noroc, vrea să le scoată în afara orașelor. Și a spus că are curaj. Uite că PSD și-a schimbat total opțiunea! Astăzi, pentru PSD nu mai este o prioritate”.

Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților: ”Nu pot comenta astfel de aberații. Noi suntem cei care am inițiat legea! De ce, Dumnezeu, am boicota ceva ce am depus în Parlament? E o nebunie!

Până la finalul sesiunii vom da o lege care să sune exact cum v-am spus mai devreme”.

Conform celor mai recente statistici, cel puțin 15% dintre adulții din România joacă la păcănele. De asemenea, 14% dintre copii au practicat jocuri de noroc pe bani. Pentru a intra în vigoare, legea anti-păcănele trebuie să fie votată în plenul Camerei Deputaților și mai apoi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE