Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

La Constanța, gerul puternic a creat un fenomen spectaculos pe mare, din cauza diferențelor mari de temperatură între aer și apă

La Constanța, gerul puternic a creat un fenomen spectaculos pe mare. Din cauza diferențelor mari de temperatură între aer și apă, marea părea că fierbe, iar stabilopozii au înghețat.

Minus 7 grade Celsius pe litoralul românesc 

În plus, bate vântul, iar asta accentuează senzația de frig. Balustrada de aici, din fața cazinoului din Constanța, are țurțuri, în timp ce valurile care se sparg îngheață instantaneu, din cauza frigului. S-a creat, astfel, un fenomen rar întâlnit pe litoral, iar asta pentru că marea a avut o temperatură de 7 grade Celsius, în timp ce afară temperaturile erau de minus 7-8 grade. 

Acest lucru a creat un fel de iluzie spectaculoasă, ca și cum marea ar fierbe, scoțând aburi. Porturile au fost închise timp de 24 de ore. Încă sunt închise Mangalia și Midia, iar în urmă cu puțin timp au fost deschise porturile Constanța și Constanța Sud. 

Se anunță o zi geroasă la malul mării și astăzi, cu vânt care va bate cu rafale de până la 30 de kilometri pe oră, iar valurile sunt încă destul de mari.

Porturile de la Marea Neagră, redeschise

Manevrele pentru transportul maritim şi fluvial în toate porturile de la Marea Neagră au fost miercuri reluate, anunţă Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, notează Agerpres. Acestea au fost oprite marţi din cauza vântului puternic.

''Au fost reluate manevrele pentru transportul maritim şi fluvial în toate porturile de la Marea Neagră'', informează sursa citată.

Manevrele în toate porturile de la Marea Neagră rămân oprite miercuri, din cauza vântului puternic.

În ceea ce priveşte situaţia traficului miercuri, la ora 07,00, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt înregistrate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia închisă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sau ca urmare a vreunui eveniment rutier.

Rămân însă oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră, din cauza vântului puternic.

La nivelul ţării se circulă în general pe un carosabil uscat, însă în anumite zone de munte şi pe şosele ale Moldovei, traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă. Se acţionează unde se impune cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapant.

Pe arterele rutiere principale - autostrăzile A1 Bucureşti - Piteşti, A2 Bucureşti - Constanţa, A3 Bucureşti - Ploieşti şi DN 1 Ploieşti - Braşov, se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună şi valori de trafic normale.

Şoferii sunt sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi drum, să circule cu multă atenţie, asigurându-se foarte bine înainte de schimbarea direcţiei, să păstreze în mers o distanţă de siguranţă între autovehicule şi să evite manevrele riscante. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE