Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, despre vila de protocol din Aviatorilor: ”Eu nu am solicitat nicio locuință. Nici nu mi s-a oferit”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu a solicitat nicio locuință: ”Este o preocupare electorală”.

Octav Vasilescu, jurnalist Euronews România: Domnule președinte Iohannis, după terminarea mandatului, ați accepta să locuiți într-o vilă de protocol pusă la dispoziție de RA-APPS? Dacă da, ați accepta să vă mutați în vila din Bulevardul Aviatorilor 86 despre care s-a tot vorbit în ultima perioadă și pentru care, potrivit unor informații, RA-APPS ar aloca până la 7 milioane de euro pentru renovare?

Klaus Iohannis, președintele României: Am observat că există așa o preocupare intensă, dar este o preocupare legată de alegeri. Este o preocupare electorală a unora. Nu este o chestiune de actualitate. Eu nu am solicitat o locuință pentru când va fi să fie. Nici nu mi s-a oferit. Tema pentru mine este una despre care citesc în gazetă.

Anunțul făcut de Administrația Prezidențială

Anterior, la sfârșitul lunii frebruarie, Administrația Prezidențială anunțase că nu a transmis niciun fel de solicitare RA-APPS pentru atribuirea unei locuințe de protocol cu destinația de reședință, după încetarea mandatului de președinte al României al lui Klaus Iohannis.

Răspunsul Președinției a venit după dezvăluirile unei investigații Recorder conform căreia RA-APPS ar plăti 7 milioane de euro ca să transforme o clădire de protocol într-o locuință destinată unei singure familii.

Vila din Aviatorilor 86 are 1200 de metri pătrați

Conform dezvăluirilor, statul ar investi o sumă uriașă pentru renovarea unei vile istorice din Capitală. Vorbim de o clădire de 1200 de metri pătrați. Este prevăzută cu subsol, parter și etaj. Are și un garaj.

La etaj, ar urma să fie două dormitoare, două săli de sport, două sere și un dressing uriaș. La parter, ar urma să fie un birou cu acces separat, doup linving-uri (două pentru familie, unul pentru oaspeți), spațiu de luat masa, o cămară și un alt dressing.

Pe acoperiș, vor fi instalate panouri fotovoltatice. Legea prevede că singurul care este obligat să suporte cheltuielile cu întreținerea, după ce primește o vilă de la RA-APPS, este fostul președinte de stat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE