Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Recorder: RA-APPS încearcă să dezamorseze scandalul vilei din Aviatorilor 86. Nu prezintă niciun document

Jurnaliștii de la Recorder susțin că RA-APPS încearcă, prin comunicatul dat joi în privința renovării vilei din Aviatorilor 86, să dezamorseze scandalul public iscat în jurul investiției de 7 milioane de euro.

Publicația scrie că ”într-o lungă listă de justificări, RA-APPS strecoară câteva informații noi, dar nu prezintă niciun document și nici nu răspunde la întrebările esențiale legate de această investiție”.

Regia susține că sumele achitate sunt mult mai mici

Regia Patrimoniului de Stat susține că sumele achitate sunt mult mai mici. Nu spune însă care este valoarea totală a proiectului, deoarece contractul este secretizat. De ce? Nici asta nu se explică în comunicatul instituției.

În schimb, se comunică doar suma cheltuită până acum cu lucrările: 2,1 milioane de lei, adică aproximativ 422.000 de euro. Și că banii nu provin din vânzarea a trei imobile către PNL, ci din bugetul de stat.

RA-APPS spune că nu a primit nicio solicitare de atribuire sau închiriere a imobilului

De asemenea, RA-APPS arată că nu a primit nicio o solicitare privind atribuirea sau închirierea imobilului unei anumite persoane, iar stabilirea destinației proprietății nu ține de competența instituției.

Statul ar investi o sumă uriașă pentru renovarea unei vile istorice din Capitală. Investigația jurnalisților Recorder scoate la iveală că RA-APPS ar plăti 7 milioane de euro ca să transforme o clădire de protocol într-o locuință destinată unei singure familii.

Despre ce familie este vorba, niciun oficial nu spune nimic. Totul este ținut la secret, inclusiv atribuirea contractelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE