Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prima reacţie RA-APPS, în cazul vilei din Aviatorilor: Nu există nicio solicitare privind atribuirea imobilului

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a transmis o primă reacţie în cazul vilei de protocol din Aviatorilor. Instituția a precizat că nu există nicio solicitare privind atribuirea imobilului.

Regia mai subliniază că sumele plătite pentru lucrările executate până în prezent sunt în cuantum de 2.100.000 lei.

RA-APPS: Urmare informaţiilor apărute în mass media, referitoare la imobilul aflat în administrarea Regiei Autonome ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, situat în B-dul Aviatorilor nr. 86, facem următoarele precizări menite să clarifice situaţia privind lucrările de ” reabilitare, modernizare şi refuncţionalizare imobil”: Planurile, simulările şi imaginile interioare vehiculate în spaţiul public, nu corespund documentaţiei avizate, fiind rezultatul unor simple speculaţii.

Valoarea lucrărilor de până acum: 2.100.000 lei

RA-APPS mai arată că sumele plătite pentru lucrările executate, până la data prezentei, se ridică la 2.100.000 lei. 

RA-APPS: Raportat la suma inclusă în contractul de execuţie lucrări, precizăm că aceasta reprezintă valoarea maximală a lucrărilor, plăţile aferente urmând a fi efectuate pentru lucrările real executate. Estimarea lucrărilor, înainte de semnarea contractului, a fost efectuată după trecerea în revistă a degradărilor vizibile, şi în baza costurilor lucrărilor de consolidare şi amenajări la construcţii de acelaşi tip şi realizate în aceeaşi perioadă.

Clădirea prezintă degradări majore și trebuie consolidată

Conform RA-APPS, ”imobilul a fost construit în perioada 1960-1965, înainte de existenţa unor norme generale de proiectare antiseismică, prezintă degradări majore şi sunt necesare lucrări ample de consolidare, prin introducerea de elemente structurale care dublează/întăresc structura existentă”.

”Pentru imobilul situat în B-dul Aviatorilor nr. 86 nu a fost înregistrată nicio solicitare privind atribuirea/închirierea acestuia, stabilirea destinaţiei acestui imobil nefiind în competenţa R.A-A.P.P.S”, mai arată Regia.

Statul ar investi o sumă uriașă pentru renovarea unei vile istorice din Capitală. Investigația jurnalisților Recorder scoate la iveală că RA-APPS ar plăti 7 milioane de euro ca să transforme o clădire de protocol într-o locuință destinată unei singure familii.

Administrația Prezidențială susține că nu a transmis niciun fel de solicitare RA-APPS pentru atribuirea unei locuințe de protocol și a unui spațiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinația de reședință după încetarea mandatului de președinte al României.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE