Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Iohannis: "Nu a existat nicio piesă şi nicio dronă care să fi ajuns în România!"

Klaus Iohannis dă asigurări că nicio dronă rusească nu a căzut pe teritorul țării noastre. Declarația vine la o zi după ce a apărut informația lansată de un oficial ucrainean și potrivit căreia, în timpul bombardamentului lansat de Rusia asupra portului Izmail, drone de tip ”Shahed” s-ar fi prăbușit și detonat în interiorul granițelor României.

”Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă și nicio dronă și nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Noi avem control total asupra spațiului nostru național.

Am verificat absolut tot și pot să liniștesc populația: nu a existat nimic ce a ajuns în România, însă, da, suntem îngrijorați, fiindcă aceste atacuri au loc la o distanță foarte mică de granița românească.

Am avut chiar astăzi, mi-a spus domnul ministru al Apărării, atacuri care au fost verificate la 800 de metri de granița noastră, deci foarte, foarte aproape.

Suntem însă alerți, suntem, alerți și suntem în cadrul NATO foarte bine apărați. Pot să spun ce am mai spus - România beneficiază de garanții de securitate extrem de puternice cele mai puternice din toată istoria noastră””, a răspuns președintele.

Ce spune MApN

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a infirmat, luni, "în mod categoric" informaţiile din spaţiul public cu privire la o "aşa-zisă situaţie apărută în cursul nopţii de duminică spre luni, în care drone ruseşti ar fi căzut pe teritoriul naţional al României".

MApN subliniază că structurile cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale "au monitorizat în timp real situaţia generată de atacurile ruseşti executate cu drone, atât în cursul nopţii trecute, cât şi sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre"

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE