Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce spune Luminița Odobescu, ministrul român de Externe, despre posibilitatea ca drone rusești să fi căzut pe teritoriul României

Luminița Odobescu condamnă ferm atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile din porturile de pe Dunăre, în apropierea graniței cu România. Însă atacurile recente cu drone rusești nu au reprezentat nicio amenințare militară la adresa teritoriului sau a apelor teritoriale ale României, a spus aceasta. Șeful diplomației de la Kiev sustinea că fragmente din dronele rusești ar fi căzut pe teritoriul României.

Precizarea Luminiței Odobescu vine după ce Ministerul Apărării Naționale a infirmat deja informațiile cu privire la așa-zisele drone căzute pe Teritoriul României.

Luminița Odobescu, ministrul de Externe: „Ministrul Apărării și toate instituțiile responsabile în domeniu au monitorizat în timp real situația generată de atacurile cu drone rusești desfășurate noaptea trecută împotriva infrastructurii portului maritim Reni. Atacurile cu drone desfășurate de Federația Rusă nu au reprezentat o amenințare militară directă la adresa teritoriului nostru național sau a apelor teritoriale ale României”.

Ministrul de Externe de la Kiev a scris pe Facebook că, în timpul atacului lansat noaptea trecută de ruși în regiunea Izmail, mai multe dispozitive explozibile au căzut pe teritoriul țării noastre. În plus, Dmitro Kuleba a spus că Ucraina deține dovezi fotografice care arată că dronele rusești au lovit teritoriul României.

Odobescu este de părere că atacurile Rusiei încearcă să oprească exportul cerealelor ucrainene. Ministrul român de Externe a reiterat ajutorul acordat Ucrainei pentru a fluidiza tranzitul grânelor.

Luminița Odobescu, ministrul de Externe: „România ia măsuri suplimentare pentru a crește capacitatea de tranzit a cerealelor ucrainene prin Coridorul Dunării și Marea Neagră. Peste 22,5 milioane de tone de cereale au tranzitat deja România, iar sprijinul nostru va continua”.

Nu este pentru prima dată când Kievul susține că fragmente din dronele ruse au căzut pe teritoriul țării noastre, însă autoritățile române au infirmat de fiecare dată această ipoteză.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE