Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția Ministrului Apărării după atacurile cu drone ale Rusiei de la granița României. ”Nu au generat ameninţări militare directe”

Ministrul Apărării a declarat că atacurile Rusiei împotriva porturile ucrainene de la Dunăre sunt "nejustificate" şi ”în profundă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar”. De asemenea, Angel Tîlvăr a precizat că în niciun moment, bombardamentele Armatei ruse nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României.

"Condamn cu tărie atacurile îndreptate împotriva obiectivelor şi infrastructurii civile din Ucraina de către Federaţia Rusă. Aceste atacuri sunt nejustificate şi în profundă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar. Structurile cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale au monitorizat în timp real situaţia generată de atacurile ruseşti executate cu drone, în cursul nopţii trecute, asupra infrastructurii portului Reni", a scris ministrul Apărării, duminică, pe Facebook.

Angel Tîlvăr: Ministerul Apărării continuă implementarea măsurilor de consolidare a posturii de apărare şi descurajare pe Flancul estic

El a transmis că Ministerul Apărării continuă implementarea măsurilor de vigilenţă întărită în spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian.

"În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federaţia Rusă nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României. Ministerul Apărării Naţionale continuă, aşa cum am precizat în repetate rânduri, implementarea măsurilor de vigilenţă întărită în spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian şi a celor de consolidare a posturii de apărare şi descurajare pe Flancul estic, stabilite conform planurilor naţionale şi aliate", a arătat ministrul.

Rusia a lansat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un atac cu drone asupra unor regiuni din regiunea Odesa, din sudul Ucrainei. A fost bombardată infrastructura portuară de la Dunăre, incident soldat cu rănirea a două persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE