Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kanye West vinde sneakerși, hanorace și tricouri la 20 de dolari bucata: „Sunt un fel de Robin Hood!”

Kanye West a anunțat într-un video postat pe pagina sa de Instagram că va vinde produsele YEEZY la doar 20 de dolari bucata.

Rapperul a declarat că a încercat anterior să îi convinga pe cei de la GAP și Balenciaga, cu care a colaborat, să vândă produsele la 20 de dolari dar aceștia nu au acceptat.

„Sunt un fel de Robin Hood – oamenii spun ca miliardarii au cheltuit 4 milioane de dolari pe Balenciaga intr-un singur an dar eu mă întreb dacă am făcut creațiile mele accesibile oamenilor de rând, atat cât am putut. GAP nu le-a marcat la 20 de dolari, așa cum am vrut eu, pentru că încercau să protejeze clasismul si exclusivismul pentru Balenciaga.  

Ideea mea este să le dau pe gratis, dar dacă asta nu se poate măcar să le vând cu 20 de dolari bucata. Eu sunt un fel de Robin Hood”

YZY Pods, sneakerșii- sosete, de la $200 la $20 bucata

În urma anunțului, pe site-ul oficial al companiei YEEZY toate produsele au fost reduse la 20 de dolari – printre care și YZY Pods, care anterior se vindeau cu 200 de dolari. Cei care le-au cumpărat la preț integral au primit banii înapoi și au fost îndemnați să le achiziționeze la „promoție”.

Rapperul nu s-a limitat doar la Instagram pentru a face anunțul. Ye a cumpărat un spot publicitar la Superbowl, unde slotul de 30 de secunde se vinde cu 7 milioane de dolari.

În cele de 30 de secunde cumpărate, artisul a declarat printr-un video filmat în mod selfie de pe telefon, că și-a dat toți banii alocați pentru a cumpăra spațiul necesar și a rugat oamenii să mergă pe site ul Yeezy să achiziționeze produse.  Dintre cele 30 de secunde, 5 secunde – adică peste 1 milion de dolari - au fost folosite pentru a spune pe litere cum se scrie cuvântul Y-E-E-Z-Y.

Pentru că la Kanye nimic nu este întâmplător – reclamele YEEZY au coincis și cu noua lansare de album a rapperului - Vultures.

¥$, duo-ul format din Ty Dolla $ign și Ye (Kanye West), a lansat oficial primul volum al mult-așteptatului album Vultures

Cu o durată de 55 de minute, albumul de 18 piese conține și piesa fenom de pe Tik Tok și "Talking ", în care cântă și fiica cea mare lui Kanye și Kim Kardashian, North West, în vârstă de 10 ani.

Albumul a fost anunțat  în octombrie 2023 dar lansarea a fost amânată din cauză că cei doi nu reușeau să găsescă un distribuitor. Ye și Ty au sărbătorit acum lansarea albumului  cu un concert transmis live din Chicago, unde i-au adus și pe Freddie Gibbs, YG și North West.

Pe site-ul Yeezy, Kanye a oferit, tot la 20 de dolari, și marfa de promovare a albumului: hanorace, tricouri și pantaloni.  

Afacerea s-a dovit a fi destul de profitabilă: la finalul primei zile de „promoție”, rapperul a anunțat pe Instagram că vânzările ai depășit 19 milioane de dolari – iar albumul Vultures a fost numărul 1 în topul celor mai ascultate albume în 100 de țări.

Adidas a rupt contractul cu Kanye West în 2022, în urma comentarilor antisemite ale rapperului

În 2022, compania sportivă germană Adidas a încetat parteneriatul cu Kanye West, în urma remarcilor antisemite ale rapperului american.

Mesajul transmis de companie:

„Adidas nu tolerează antisemitismul și niciun alt tip de discurs al urii. Comentariile și acțiunile recente ale lui Ye au fost inacceptabile, pline de ură și periculoase și încalcă valorile companiei privind diversitatea și incluziunea, respectul reciproc și corectitudinea.

După o analiză amănunțită, compania a luat decizia de a pune capăt imediat parteneriatului cu Ye, de a înceta producția de produse sub marca Yeezy și de a opri toate plățile către Ye și companiile sale. Adidas va înceta activitatea Adidas Yeezy cu efect imediat.”

În urma declarațiilor antisemite, rapperul a pierdut și contractul cu Gap și Balenciaga. Directorul de creație al casei de modă Baenciaga, Demna Gvasalia, avea o relație apropiată cu Kanye West – rapperul paricipând deseori în prezentările de modă ale designerului georgian. În ciuda apropierii dintre cei doi, firma italiană a transmis printr-un comunicat că „Balenciaga nu mai are nicio relație sau planuri pentru viitoare colaborări cu acest artist”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE