Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct împotriva războiului, amendată pentru discreditare

Jurnalista rusă care a protestat, în direct, la o televiziune de stat față de războiul declanșat în Ucraina a fost condamnată la o amendă penală.

Un tribunal din Moscova consideră că Marina Ovsiannikova a discreditat armata țării sale, când a declarat pe 13 iulie că „operațiunea specială”, cum descrie Kremlinul conflictul, este o crimă. Ea va trebui să plătească 50.000 de ruble, adică aproximativ 800 de euro. Jurnalista este considerată vinovată de această infracțiune, care a fost introdusă în codul penal rus în martie. Ea a devenit cunoscută în întreaga lume după ce în luna martie a intrat cu o pancartă pe care a scris „NU RĂZBOI”, în direct la jurnalul de știri al televiziunii pro-Kremlin la care lucra.

„Războiul este cea mai gravă crimă a secolului al XXI-lea. Nu renunț la cuvintele mele sub nicio formă. Toate aceste acuzații sunt absolut absurde. Nu știu de ce ne-am mai pierdut timpul. Era clar că această instanță a fost organizată ca să mă intimideze, să-i intimideze pe toți cei care se opun în Rusia, pe toți cei care se opun războiului. Prin urmare, nu am nimic de spus”, a transmis Marina Ovsiannikova, fostă jurnalistă la Pervîi Kanal.

Reporter : „Ați fost intimidată?”

Marina Ovsiannikova: „Nu, absolut, nu am fost intimidată. Așa cum m-am opus războiului, voi continua să mă opun.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE