Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jenni Hermoso a fost audiată după ce a fost sărutată de președintele Luis Rubiales

Fotbalista spaniolă Jenni Hermoso (33 de ani) a făcut declarații în cazul sărutului pe care l-a primit de la Luis Rubiales. Audierea era prevăzută inițial pe 28 noiembrie, dar a fost amânată până pe 2 ianuarie.

Hermoso le-a spus judecătorilor de la Înalta Curte din Madrid că "nu a consimțit niciodată" să fie sărutată de fostul președinte al Federației de Fotbal Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, la Cupa Mondială și că a fost "victima unei hărțuiri" din partea președintelui și a anturajului său, ceea ce "i-a schimbat viaţa, producând o situaţie de nelinişte şi tristeţe".

Jenni Hermoso a fost audiată

Ea a adăugat că a fost presată să-l apere pe fostul oficial după ce au apărut acuzațiile de abuz sexual la adresa acesteia. La ceremonia de premiere de după triumful Spaniei la Cupa Mondială, Rubiales a sărutat-o pe gură pe Hermoso. Luis Rubiales a insistat tot timpul că sărutul a fost consensual și a negat orice fel de infracțiune.

Jenni Hermoso: "Totul a mers bine. Am vrut doar să spun 'An Nou Fericit!' Procesul își va continua cursul și vă mulțumesc pentru sprijinul pe care mulți dintre dumneavoastră mi l-ați acordat. Îmi doresc ca lucrurile să meargă bine. A durat mult timp, da. Mulțumim tututor".

Evenimentul a avut loc în august 2023, la Sydney, unde naționala feminină a Spaniei a învins Anglia cu 1-0. După gestul de pe podiumul de premiere, Rubiales a primit trei ani de interdicție din partea FIFA de a mai participa la orice activitate legată de fotbal. În cele din urmă, el a demisionat din funcția de președinte al Federației Spaniole de Fotbal.

Luis Rubiales riscă până la 4 ani de închisoare

Acuzat de agresiune sexuală şi de infracţiunea de constrângere, pentru presupusele presiuni asupra lui Hermoso, Luis Rubiales a fost audiat în septembrie, când i s-a interzis să se apropie la mai puţin de 200 de metri de jucătoare.

Alte trei persoane, printre care fostul selecţioner al naţionalei feminine a Spaniei, Jorge Vilda, au fost puse sub acuzare în acest dosar de judecătorul de instrucţie.

După o recentă reformă a Codului Penal spaniol, un sărut neconsimţit poate fi considerat agresiune sexuală, o categorie penală care reuneşte toate tipurile de violenţă sexuală. Potrivit acuzării, Rubiales riscă o pedeapsă de la o amendă la patru ani de închisoare.

  • Jenni Hermoso tocmai s-a transferat de la Pachuca la altă formație mexicană, Tigres.

Jenni Hermoso a devenit, fără să vrea, un simbol mondial al luptei pentru egalitatea de gen și a fost aleasă femeia anului 2023 de ediţia spaniolă a prestigioasei reviste americane GQ.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE