Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Champions League: Măsuri de securitate sporite în Madrid, Londra și Paris, după amenințări ISIS

Gruparea Stat Islamic (ISIS) a îndemnat la comiterea de atentate la meciurile importante din UEFA Champions League, înaintea sferturilor de finală ale competiției. Din acest motiv, este stare de alertă în orașele care vor găzdui meciuri de Liga Campionilor marți și miercuri seară. Autoritățile vor spori măsurile de securitate la Madrid, Londra și Paris.

Într-un mesaj transmis online prin intermediului fundației Al-Zaim, gruparea ISIS a precizat că printre ținte se numără stadionul Emirates din Londra, Parc de Princes din Paris, precum și arenele Santiago Bernabéu și Metropolitano din Madrid. Gruparea a transmis și îndemnul ”Kill Them All” (Ucideți-i pe toți) într-o imagine în care apare un bărbat îmbrăcat în negru care ține în mână o armă de foc, potrivit Euronews.com.

Chiar dacă ISIS a mai vizat anterior evenimente sportive, gruparea nu obișnuiește să anunțe în avans unde va comite atacuri, preferând să ia cu asalt locurile unde participă un număr mare de persoane.

Ce meciuri au loc în sferturile Champions League

9 aprilie 2024

  • Arsenal - Bayern Munchen, ora 22:00
  • Real Madrid - Manchester City, ora 22:00

10 aprilie 2024

  • Atletico Madrid - Borussia Dortmund, ora 22:00
  • PSG - Barcelona, ora 22:00

Poliția metropolitană din Londra a anunțat că are informații cu privire la o presupusă amenințare a ISIS. Pe stadionul Emirates din Londra se va disputa marți seara meciul Arsenal - Bayern Munchen, iar pe arena Santiago Bernabeu va avea loc partida Real Madrid - Manchester City.

Norman Brennan, un fost polițist, a declarat că serviciile de securitate și poliția britanică vor reacționa în cazul presupusei amenințări, în funcție de cât de credibilă o consideră.

”MI5, MI6 și echipa antiteroristă a Met monitorizează tot ceea ce are legătură cu terorismul, inclusiv amenințările de atac”, a precizat Brennan, pentru Daily Mail.

La rândul lor, autoritățile din Madrid au ridicat nivelul de alertă și au mobilizat sisteme de reacție rapidă ca urmare a amenințărilor teroriste. Peste 3.000 de ofițeri ai serviciilor de securitate au fost mobilizați pentru meciurile din Spania - Real Madrid vs Manchester City și Atletico vs Borussia Dortmund. Printre aceștia se pare că se numără peste 2.000 de agenți din cadrul Poliției Naționale și al Gărzii Civile, care vor staționa în capitala Spaniei în următoarele 24 de ore.

Peste 8.000 de fani ai echipelor Manchester City și Borussia Dortmund sunt așteptați să ajungă în Spania pentru meciurile din sferturile Champions League care vor avea marți și miercuri seara.

”În ceea ce privește prevenirea amenințării teroriste, forțele și organismele de securitate ale statului și-au activat toate sistemele de alertă timpurie și de protecție, precum și toate mecanismele de răspuns, pregătite și dispuse”, a declarat ministrul spaniol de Interne, Fernando Grand-Marlaska.

Gruparea ISIS a revendicat atacul comis pe 22 martie, la sala de concerte Crocus din apropierea Moscovei, unde au fost ucise 144 de persoane.

De altfel, la începutul lunii ianuarie, gruparea jihadistă Statul Islamic şi-a îndemnat adepţii să comită atentate în diverse oraşe din Europa şi SUA în urma sprijinului occidental oferit Israelului în Fâşia Gaza, pentru a-i "răzbuna" pe musulmanii din teritoriile palestiniene şi din alte ţări din Orientul Mijlociu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE